Sport 9 Iunie 2008 03:59
Simona Halep este castigatoarea finalei romanesti de la Rolland Garros, dupa ce s-a impus, cu scorul de 6-4, 6-7, 6-2 in fata compatrioatei sale Elena Bogdan

La 34 de ani de la victoria Marianei Simionescu , Romania are din nou o campioana la Roland Garros, in concursul junioarelor. Dupa doua esecuri, in 2004 (Madalina Gojnea) si 2005 (Raluca Olaru), trofeul a ajuns, in sfarsit, in mainile unei jucatoare din Romania, Simona Halep, care a invins-o in finala pe compatrioata sa, Elena Bogdan, cu 6-4, 6-7 (3), 6-2. Cele doua (favorite, inaintea concursului, cu numarul 9 si 10), foarte bune prietene si, de multe ori, partenere la dublu, au facut un turneu de senzatie, pe parcursul caruia le-au eliminat pe principalele favorite, si au ajuns sa dispute, pentru prima oara in istorie la Roland Garros, o finala romaneasca in capitala Frantei, relateaza Romania Libera.

„A fost un meci foarte important pentru mine, am fost foarte emotionata, dar am castigat pentru ca am fost mai ambitioasa. In setul secund mi-a fost putin frica de victorie, am fost coplesita de emotii dar am castigat in decisiv poate si pentru ca ea era mult mai obosita ca mine“, a spus Simona intr-un interviu acordat celor de la Gandul.

Practica tenisul de la varsta de 4 ani si jumatate da dovada din plin, de „agresivitate, forta interioara, ambitie“, astfel o descrie antrenorul ei, Liviu Panait, pe proaspata castigatoare a trofeului parizian.
„Fratele ei mai mare, Nicolae, juca tenis. Cand mergeam cu el la antrenament, o luam si pe Simona cu noi. Era foarte mica, nu implinise inca 5 ani. Intr-o zi, antrenorul Stan a vazut-o cum se misca pe teren si mi-a zis sa o aducem la tenis. Ne-a zis ca nu ne ia nici un ban. A vazut in ea un talent“, povesteste tatal tenismenei, cel de la care Simona a mostenit pasiunea pentru sport: „In tinerete am jucat si eu fotbal, insa nu am reusit rezultate notabile. La 22 de ani am fost selectionat in lotul Farului, dar conditiile erau altele pe vremea lui Ceausescu, astfel ca am renuntat. Mi-am zis insa ca, daca eu nu am reusit sa fac sport de performanta, macar prin copiii mei sa-mi vad visul realizat. Si iata ca Simona imi implineste aceasta dorinta. De altfel, si ei ii place foarte mult sportul rege. Cand era mica, juca deseori fotbal, acum se rezuma doar la partide de tenis cu piciorul. Este extrem de ambitioasa, la fel ca idolul familiei noastre, Gica Hagi. Suntem cu totii machidoni, avem aceeasi rasa“, a mai spus Halep senior, citat de Cotidianul.

Constanteanca, la fel ca liderul echipei de Cupa Davis a Romaniei si al doilea junior dupa Simionescu triumfator la Roland Garros, Andrei Pavel, junioarea Simona Halep a avut ocazia anul acesta sa-si incruciseze racheta pe zgura pariziana cu idolul ei. „Anul trecut, pe cand eram la Roland Garros, Pavel a venit sa o cunoasca. A insemnat foarte mult pentru Simona sa stea fata-n fata cu idolul ei, i-a dat un impuls foarte mare. La editia actuala a fost si mai norocoasa, intrucat ne-a spus ca s-a antrenat cu Andrei“, a mai spus tatal Simonei.

Deasemenea, Ziua informeaza ca Halep este campioana europeana de junioare si a jucat in acest an semifinalele la Australian Open.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.