Sport 7 Iunie 2008 15:57
Antrenorul formatiei Internazionale Milano, portughezul Jose Mourinho, a afirmat ca vrea sa ajute intreg fotbalul italian sa treaca peste problemele pe care le are in privinta huliganismului sau a coruptiei, informeaza Gazzetta dello Sport, potrivit NewsIn.

"Este necesar ca fanii sa fie mai responsabili si sa-si schimbe relatia cu politia. Imaginile urate ajung peste hotare. Vezi violente, decese, fani care nu au voie in deplasari. Banca mea la Chelsea era la trei metri in fata tribunelor, vedeam tati, copii, mame, familii. As fi mandru daca intr-o zi voi contribui la schimbarea fotbalului italian", a declarat Jose Mourinho.

Portughezul a adaugat ca problemele din Serie A vor disparea numai cu ajutorul tuturor celor implicati, pentru a ajunge la acelasi nivel ca echipele din Primera Division sau Premier League. "Totul poate incepe cu o mentalitate invingatoare in fiecare meci si chiar daca nu castigi, macar sa joci bine. Nu poti sa fii criticat atunci cand jocul tau este antrenant", a adaugat antrenorul in interviul pentru publicatia italiana.

El a fost prezent ieri la un meci demonstrativ in Yokohama si a afirmat ca nu se considera a fi un antrenor special. "Sunt un bun antrenor european care a castigat competitii importante. Relatia mea cu jucatorii este la fel ca una cu prietenii. Avem momente bune si altele rele, dar cand ele sosesc vreau sa trecem rapid peste ele", a explicat antrenorul lui Inter, care va conduce o echipa impotriva unei formatii la care capitan va fi Hidetoshi Nakata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.