Sport 6 Iunie 2008 01:25
CSU ASESOFT - "U" MOBITELCO 82- 66 Campionii en titre si-au pastrat suprematia cucerind cel de-al cincilea titlu consecutiv dupa un meci spectaculos, in care ambele formatii s-au aflat, pe rand, la conducere

De mult timp nu a mai fost sala „Olimpia" din Ploiesti atat de plina. Peste trei mii de fani au luat loc in cocheta arena prahoveana pentru a urmari ultimul act al finalei masculine de baschet, dintre CSU Asesoft, din localitate, campioana en titre, si "U" Mobitelco Cluj. Dupa un adevarat spectacol, gazdele s-au impus cu 82-66 si au castigat seria cu 4-3 la general. Asesoft a cucerit aseara al cincilea titlu consecutiv.

Studentii clujeni au dominat primul sfert
Gazdele au inceput mai bine partida si au condus cu 6-1, dupa 160 de secunde. Banca de rezerve a oaspetilo a rispostat, pe buna dreptate, la un fault neacordat asupra lui LeVar Seals, care a fost atins evident de catre Virgil Carutasu, pe o aruncare din spatele semicercului. Treptat, studentii clujeni au intrat in meci si, cu o defensiva combinata, presing si zona, au preluat conducerea, scor 9-6, dupa o tripla venita pe mana lui Bradley Buckman.

Americanul a pasat apoi decisiv pentru Branko Cuici. Oaspetii au marit ecartul la 11-7, cu trei minute inainte de finalul primei perioade de joc, pe care si-au adjudecat-o cu 20-12, dupa ce Zoran Krstanovici a adus sase puncte consecutive pentru vizitatori. "U" era la 30 de minute de titlu.

Lituanianul Arvydas Cepulis a fost senzational
Sfertul al doilea a inceput cu o alta decizie controversata, arbitrul Marius Udrica acordand un fault aproape inexistent lui Mihai Silvasan care, in opinia oficialului intalnirii, l-ar fi faultat pe Adrian Blidaru. Acelasi Krstanovici a inscris pe doi pasi dupa ce a primit o pasa de la Cuici si a marit diferenta pentru clujeni la noua puncte: 26-17, in minutul 13.

Primul timp de odihna al amfitrionilor a venit foarte tarziu, abia in minutul 15, atunci cand "U" avea 28-17 pe tabela. Tot Krstanovici l-a ridiculizat pur si simplu pe uriasul Rashaard Griffith si i-a adus pe oaspeti la 31-19. Raspunsul a venit insa promt, Arvydas Cepulis fiind un adevarat one man show al gazdelor, lituanianul readucand pe Asesoft in meci, cu trei minute inainte de pauza mare: 29-34. Gazdele au avut 100 de secunde de vis, in care au inscris 15 puncte si au primit doar trei si au egalat scorul la 34! Dupa 20 de minute de baschet spectacol, Asesoft a condus cu 41-38 si a fost la o singura repriza de medaliile de aur.

Gazdele au evoluat perfect dupa pauza
De la cabine a venit o alta echipa a Asesoftului, decisa sa inchida cat mai repede meciul si sa isi asigure cel de-al cincilea titlu in palmares. Bojan Obradovici a finalizat perfect din spatiul de trei secunde, insa oaspetii au ramas doar la un cos distanta: 45-43, in minutul 22. Obradovici a fost omul care a tras dupa el echipa din Ploiesti in debutul sfertului trei, asigurand amfitrionilor un ecart de opt puncte, scorul devenind, in minutul 25, 51-43 pentru campionii en titre.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.