Dupa trei curse pe doua continente, Formula 1 isi face duminica debutul european cu Marele Premiu al statului San Marino (ora 15.00, in direct la TVR 1).
Dupa trei succese ale pilotilor Renault (doua victorii pentru Fernando Alonso si una pentru Giancarlo Fisichella), constructorul francez porneste tot cu prima sansa la Imola, iar un nou succes i-ar netezi drumul catre suprematie. Doar Toyota a aratat ca se poate ridica la nivelul impus de francezi, prin cele doua locuri doi ale lui Jarno Trulli, astfel ca, de acum, este de asteptat asaltul "sfintei treimi", Ferrari, McLaren si Williams.

Cele doua echipe britanice au reusit, cat de cat, sa tina pasul cu restul plutonului si au anuntat ca vor concura la Imola cu masini ale caror sisteme aerodinamice au fost imbunatatite, astfel ca toata lumea asteapta renasterea celor de la Ferrari.
Italienii, campionii mondiali entitre, trebuie sa iasa decisiv la atac pentru a nu ramane doar un simplu element de decor in acest sezon.

Pe circuitul de casa, "calutul cabrat" spera ca Michael Schumacher si Rubens Barrichello sa scoata tot ce e mai bun din monopostul F2005, aruncat in lupta in cursa precedenta, din Bahrein, caruia deja i-a fost imbunatata aerodinamicitatea, iar "incaltarile" Bridgestone" - invinse clar de cele Michelin - au fost dezvoltate special pentru cursa din San Marino.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.