Sport 5 Iunie 2008 01:50
FC Porto, campioana Portugaliei, a fost exclusa, ieri, de UEFA din urmatoarea editie a Ligii Campionilor, pentru tentative de corupere a arbitrilor in cadrul scandalului „Fluierul Aurit". Porto, care a castigat Liga Campionilor in 2004, a precizat ca va face apel la decizia UEFA

Gruparea lusitana a fost gasita vinovata de tentative de corupere a arbitrilor in sezonul 2003-2004 de catre Liga Profesionista de Fotbal din Portugalia si a fost penalizata, la 9 mai, cu sase puncte, insa a renuntat sa faca apel deoarece isi asigurase deja titlul.

Potrivit presei portugheze, FC Porto a fost exclusa din Liga Campionilor pentru un sezon de catre Comisia de Disciplina a UEFA, reunita intr-o videoconferinta.

Cotidianul „Record" scrie ca hotararea UEFA s-a luat in baza unui articol din Regulamentul de Competitii pentru Liga Campionilor, conform caruia, pentru ca un club sa fie inscris in Liga Campionilor nu „poate sa fie sau sa fi fost implicat in vreo activitate privind aranjarea sau influentarea unui joc la nivel national sau international".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.