Sport 5 Iunie 2008 15:10
Suporterii echipei Steaua au comis cele mai multe infractiuni in sezonul 2007-2008 al Ligii Intai si sunt urmati de cei ai echipelor Dinamo si Universitatea Cluj, intr-un top intocmit de Jandarmeria Romana.
"Din punct de vedere al infractiunilor savarsite de suporteri cu ocazia meciurilor de fotbal desfasurate in turul Ligii I, sezonul 2007/2008, galeria echipei Steaua Bucuresti se situeaza pe primul loc, urmata de cele ale echipelor Dinamo Bucuresti si U Cluj", a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, seful de stat major al Jandarmeriei Romane, general de brigada Olimpiodor Antonescu.

Potrivit lui Antogescu, din totalul infractiunilor constatate cu ocazia desfasurarii manifestarilor sportive (76), cel mai des intalnite sunt infractiunile de ultraj contra bunelor moravuri si distrugere (17), incaierare (15), port ilegal de arme albe (12), uz de fals (folosirea cu stiinta a unor bilete falsificate) (5), lovire si alte vatamari (4).

La contraventii, situatia sta cu totul altfel, galeria echipei Steaua ocupand locul trei cu 91 de contraventii. Primul loc este ocupat de suporterii dinamovisti, 113 dintre acestia fiind sanctionati contraventional, iar pe locul doi se situeaza suporterii rapidisti, care au primit 93 de sanctiuni in timpul ultimului campionat.
Situatia arata ca membrii galeriei echipei Dinamo Bucuresti inregistreaza un numar de 100 de contraventii in tur, iar in retur doar 13. Jandarmeria crede ca diferenta a fost influentata pe de-o parte de intrarea in vigoare a legii privind combaterea violentei in sport si, pe de alta parte, din cauza rezultatelor slabe ale acestei echipe in sezonul 2007/2008.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.