Sport 4 Iunie 2008 05:23
Fundasul Fabio Cannavaro (34 de ani), capitanul echipei nationale de fotbal a Italiei si campion mondial in 2006, a sarit din schema selectionerului Roberto Donadoni pentru Euro 2008, suferind o accidentare grava.

In locul sau, antrenorul l-a convocat pe Alessandro Gamberini (26 de ani), care este coechipier la AC Fiorentina cu atacantul roman Adrian Mutu.

In ciuda accidentarii, Fabio Cannavaro va ramane alaturi de coechipierii sai, care vor infrunta Romania pe 13 iunie, in cadrul Grupei C de la turneul final. „I-am cerut antrenorului sa raman langa echipa. Mi se pare normal sa accepte dupa ce am colaborat timp de doi ani. Oricum, trebuie sa ma mai suportati alti doi ani“, le-a spus fundasul jurnalistilor italieni, exprimandu-si dorinta de a participa la Cupa Mondiala din 2010.

Cerere catre Chiellini
La primul antrenament din Austria al „squadrei azzurra“, efectuat luni seara, Cannavaro a suferit o ruptura de ligamente la glezna stanga. In urma unei ciocniri cu Giorgio Chiellini, fundasul a ramas intins pe teren timp de 20 de minute, medicii aplicandu-i pungi cu gheata la piciorul lovit. In cele din urma, italianul a fost scos pe targa si transportat la spitalul din Mödling. Ulterior el a fost dus la principala clinica din Viena, unde medicii au recomandat o interventie chirurgicala. Desi operatia era programata pentru ieri, Cannavaro a solicitat o amanare pentru a fi examinat de un chirurg din Roma si de cel al echipei spaniole Real Madrid, unde este legitimat. In cazul in care acestia vor recomanda interventia chirurgicala, aceasta va fi facuta astazi.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.