Sport 3 Iunie 2008 17:38
Atacantul formatiei spaniole FC Barcelona, Thierry Henry, va evolua in partida sa cu numarul 100 pentru nationala Frantei in amicalul de azi contra Columbiei, pe Stade de France, informeaza NewsIn.

Jucatorul in varsta de 30 de ani, marcator a 44 de goluri in cele 99 de partide jucate, este anuntat titular in partida de marti seara. La finalul jocului contra Columbiei, el va deveni al saselea francez care va ajunge la 100 de selectii, alaturi de Lilian Thuram, Marcel Desailly, Zinedine Zidane, Patrick Vieira si Didier Deschamps. Thuram, colegul lui Henry de la Barca, este liderul selectiilor, cu 139 de meciuri jucate pentru nationala.

Henry a debutat la nationala in 1997, in victoria cu 2-1 in fata Africii de Sud. El a facut parte si din echipa castigatoare a Campionatului Mondial din 1998, chiar daca nu a evoluat in finala, si a jucat si la Campionatul European, doi ani mai tarziu. Dupa opt ani petrecuti la Arsenal, Henry s-a transferat anul trecut la Barcelona, unde s-a adaptat mai greu.

Saptamana trecuta a declarat intr-un interviu ca s-a gandit sa renunte la echipa nationala la finalul Campionatului European din Austria si Elvetia si ca Franta este una dintre favoritele la titlu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.