Sport 2 Iunie 2008 03:07
Fosta canotoare Elisabeta Lipa a primit ieri, la Lucerna, medalia „Thomas Keller“, cea mai inalta distinctie acordata de Federatia Internationala de Canotaj, in semn de apreciere a carierei romancei.

Dupa doua nominalizari, anunta Cotidianul, fosta canotoare a primit in sfarsit Medalia "Thomas Keller", distinctie care se ofera anual si constituie o recunoastere a unei cariere exceptionale si a unui comportament sportiv exemplar. Fosta sportiva romana a mai fost nominalizata pentru Medalia "Thomas Keller" in 2003 si 2006. In acest an, alaturi de Elisabeta Lipa au fost nominalizati canadianul Derek Porter, francezul Jean-Christophe Rolland, britanicul James Cracknell si sportiva germana Katrin Rutschow-Stomporowski.

Potrivit PresaLibera, Medalia "Thomas Keller" considerata a fi echivalentul Oscarurilor pentru canotaj, este din aur de 18 carate. Aceasta distinctie se acorda anual unui sportiv cu o cariera de exceptie, care a avut o contributie deosebita in canotaj, atat in calitate de competitor cat si ca personalitate sportiva. Lipa este primul sportiv roman care obtine aceasta decoratie.

Medalia poarta numele lui Thomas Keller, care a ocupat functia de presedinte al FISA din 1958 si pana in 1989, cand a incetat din viata.

„Uta“ a participat la sase editii ale Jocurilor Olimpice, castigand cinci medalii de aur (Los Angeles 1984, Barcelona 1992, Atlanta 1996, Sydney 2000 si Atena 2004), doua de argint (Seul 1988, Barcelona 1992) si una de bronz (Seul 1988), devenind astfel cea mai titrata canotoare din istoria Jocurilor Olimpice, relateaza Evenimentul Zilei. In palmaresul sau se mai regasesc un titlu de campioana mondiala, castigat in 1989, sapte medalii de argint si trei de bronz obtinute la Campionatele Mondiale, dar si 25 de titluri de campioana a Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.