Sport 2 Iunie 2008 02:23
In ultimul meci amical dinaintea plecarii la turneul final, fotbalistii tricolori au invins, sambata, Muntenegru la scor, dar jocul a lasat de dorit.

Echipa nationala de fotbal a Romaniei a invins categoric sambata selectionata statului Muntenegru, scor 4-0, in ultimul meci de pregatire inainte de Euro. Rezultatul este insa unul mincinos, deoarece, in loc sa clarifice multe lucruri, jocul a aratat destule carente ale tricolorilor, mai ales in faza defensiva.
In prima repriza, titularii lui Piturca au fost chinuiti de cea mai recenta echipa nationala aparuta pe harta Europei. Muntenegru a sustinut primul meci pe 24 martie 2007 (2-1 cu Ungaria), iar pana sambata nu avea in palmares decat opt partide amicale!

„Franta ne va taxa“
Victor Piturca era negru de suparare pe modul in care nationala a facut faza defensiva. „Chiar daca am castigat la patru goluri, nu pot sa spun ca sunt multumit, mai ales de prima repriza. Sper ca Franta sa nu aiba ocaziile pe care le-a avut Muntenegru, pentru ca sigur vom fi taxati. Stefan Radu nu prea m-a multumit ca fundas central. De fapt, nu m-a multumit jocul celor patru de pe linia de fund din prima repriza“, a avertizat selectionerul.

Acesta a motivat evolutia mai putin reusita din prima parte prin faptul ca jucatorii au venit dupa mai multe zile cu antrenamente epuizante si ca nu au dorit sa riste nimic inainte de Euro.

Capitanul Cristi Chivu a sustinut teoria lui Piturca. „N-am facut o prima repriza stralucita, dar pe de o parte este de inteles, pentru ca ne lipseste un pic prospetimea. Nu ne-a fost neaparat teama de accidentari, dar probabil lipsa de prospetime, tensiunea dinaintea turneului final si, mai ales, munca din aceasta saptamana si-au pus amprenta asupra jocului“, crede Chivu.

Dilemele selectionerului
Rezervele folosite in partea a doua n-au mai acuzat problemele enuntate, iar prestatia lor mult mai consistenta ii da peste cap planurile antrenorului. Primul care si-a castigat pe teren dreptul de a spera la un post de titular a fost Nicolae Dica, autorul a doua goluri spectaculoase. Selectionerul pare incurcat: „Am in minte primul unsprezece, dar mai pot interveni schimbari. Mai am timp sa ma gandesc cu cine sa incep in atac la meciul cu Franta. Rezervele de azi pot fi titulari“.

Fostul selectioner Emeric Ienei nu-i da prea multe sperante stelistului: „Dica a facut o partida de exceptie, a marcat doua goluri frumoase, dar nu cred ca va fi titular. N-a fost o partida stralucitoare, chiar daca scorul a fost mare“.

PESIMISTI
„E greu sa stabilim obiectiv in aceasta grupa“
Delegatia tricolorilor va pleca astazi, la ora 11.30, de pe Aeroportul „Henri Coanda“, cu destinatia Elvetia. Romanii se vor caza in apropierea orasului Saint Gall.

Victor Piturca a adaugat o data in plus ca nu se gandeste la un obiectiv clar la Euro: „Cand esti in grupa cu Italia, campioana mondiala, cu Franta, finalista ultimului Mondial, si cu Olanda e greu sa stabilesti un obiectiv. Ne dorim sa jucam bine, sa avem prestatii bune si, daca va fi sa trecem mai departe, cu atat mai bine“.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.