"Din prima repriza era gata, dar m-am gindit la spectatori!", le-a spus Lucian Bute prietenilor, dupa gala de aseara de la Galati, in urma careia si-a pastrat centura NABA. Americanul Dannie McCrary a fost un adversar mult prea slab pentru roman. Acesta a facut cunostinta cu lovitura preferata a romanului, upercutul de stinga, inca din primul minut. Totul s-a repetat, parca tras la indigo, in partea a doua. McCrary a ascultat in genunchi numaratoarea arbitrului si s-a ridicat greu.

In coltul lui Bute, antrenorul Stephane Larouche striga cit putea de tare: "Nu mai da cu stinga!". Bute l-a ascultat doar runda a treia, cind a punctat numai cu bratul drept. In repriza a patra nu a mai rezistat insa si a terminat meciul. "Ma faceam de ris sa ma chinui cu unul ca el!", a spus Lucian. "M-am gindit si la declaratiile lui facute inaintea meciului, ca ma face KO in runda a opta. In repriza a opta insa terminasem de facut si dusul, aveam timp sa si maninc", a glumit Bute.

"Lucian Bute e mult prea bun pentru nivelul acesta, al incepatorilor in lumea profesionistilor. O sa vina insa si timpul adversarilor mai grei. Noi, romanii, nu mai avem rabdare, dar Interbox face foarte bine ca inca nu-l arunca in groapa cu lei, cum se spune. Are tot timpul din lume, totul trebuie facut progresiv", a explicat Rudel Obreja, presedintele Federatiei Romane de Box.

RUGA
"Doamne, ajuta-ma!"

Lucian Bute a fost ieri dimineata la biserica Sf.Nicolae sa se roage inaintea meciului cu McCrary. "Asa am fost crescut. Familia mi-a insuflat aceast lucru si Dumnezeu m-a ajutat. Si in Canada, inaintea fiecarui meci, merg la biserica ortodoxa din Montreal si ma rog pentru sanatatea mea", spune Lucian. S-a asezat in fata icoanei Maicii Domnului, a impreunat miinile si a spus o rugaciune. A cumparat apoi cinci luminari si o carte de rugaciuni. "Doamne, ajuta-ma sa devin un mare campion, sa ajung sa ma bat pentru o centura adevarata!", a fost rugamintea lui Bute catre Dumnezeu.

Doar 1.200 de spectatori

Singurul regret al lui Lucian Bute a fost faptul ca la patinoarul de la Galati nu au fost prezenti decit aproximativ 1.200 de spectatori. "Preturile mari la bilete, intre 300.000 si 1.500.000, au dus la aceasta situatie. De unde sa dam atit? Sa fi pus si ei intrare generala o suta de mii si doar locurile de linga ring sa fie mai scumpe", au spus citiva spectatori galateni care au ramas in afara arenei. Paradoxal, singurele bilete care s-au epuizat au fost cele din jurul ringului.

Manechine de la Florin Cernat

Fetele care au anuntat reprizele meciurilor in gala de la Galati sint fotomodele la scoala sotiei fotbalistului de la Dinamo Kiev, Florin Cernat. Dana Cernat a venit personal la patinoar alaturi de cele patru fete si le-a dat indicatii cum sa se miste pe ring.

Diaconu, "Codu' Penal"

Adrian Diaconu, cel mai vechi pugilist ramas la Interbox, si-a trecut aseara in cont cea mai rapida victorie la profesionism. Ploiesteanul nu a stat in ring decit doua minute, timp in care adversarul sau, americanul James Crawford, a fost numarat de trei ori. De altfel, nu trecusera decit zece secunde din meci si Crawford facuse deja cunostinta cu podeaua. Diaconu a intrat in ring pe o melodie ce-i poarta numele, compusa special de formatia "Codu' Penal"din Ploiesti. "De-acum incolo o sa intru in ring doar pe ritmurile ei", a promis Diaconu, care este poreclit de prieteni si "Puscarie".

L-a batut mar pe bulgar

Nici Jo Jo Dan nu a avut probleme cu adversarul sau, bulgarul Ivo Golakov. Ionut l-a lasat doar prima repriza pe vecinul de la Dunare sa respire, dupa care a inceput seria ucigatoare de upercuturi si crosee. Golakov a suportat cu stoicism loviturile pina in runda a patra, cind o directa de dreapta in plina figura a pus capat meciului. Jo Jo Dan si-a trecut in palmares a 9-a victorie la profesionism si totodata a 6-a prin KO. Valdemar Cucereanu l-a invins si el la puncte, KO in repriza a treia, pe Robert Gheorghe.


Despre autor:

Gazeta Sporturilor

Sursa: Gazeta Sporturilor


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.