Sport 29 Mai 2008 01:38
Complexul olimpic sportiv "sydney 2000" de la Izvorani a fost inaugurat oficial ieri, la ceremonie, alaturi de Ion Tiriac, initiatorul proiectului, si Octavian Morariu, presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), continuatorul acestuia, fiind prezenti Traian Basescu si Calin Popescu Tariceanu, presedintele, respectiv prim-ministrul Romaniei, precum si Jacques Rogge si Patrick Hickey, presedintii Comitetului Olimpic International (CIO), respectiv European (EOC), si multe alte figuri marcante ale sportului romanesc

Cei prezenti au ramas impresionati de felul in care arata acum baza sportiva, cu stadionul de atletism, fotbal si rugby, dotat cu nocturna, sala de jocuri, terenurile descoperite si acoperite de tenis, toate la "cheie", ultramoderne, care asteapta doar primii sportivi la antrenamente.

Bazinul olimpic a fost admirat doar pe dinafara intrucat mai sunt de efectuat finisarile interioare. "Acum un an am venit pe santierul in plina desfasurare si era greu sa prefigurez ceea ce este astazi. Este un bun exemplu ca am dat ceva pentru sport dupa tot ceea ce a dat sportul imaginii Romaniei", a spus Calin Popescu Tariceanu, demonstrand ca in cei aproape patru petrecuti in functia de premier si-a schimbat la 180 de grade optica asupra sportului. Sa nu uitam ca la inceput el a surprins opinia publica prin dezinteresul declarat vizavi de tot ceea ce tine de miscarea sportiva. Mai mult, Tariceanu a reinnoit ieri promisiunea ca va sprijini proiectul construirii celor 70 de bazine de inot din tara, sprijin de care este nevoie mai mult decat oricand in conditiile in care intarzierile inregistrate pana acum sunt de peste jumatate de an.

La randul sau, presedintele Basescu a precizat ca o extindere a miscarii sportive de la noi ar intari prestigiul Romaniei. "Toti avem obligatia ca in interiorul reformei educatiei sa insistam asupra sportului, pentru ca fara sport oamenii invata foarte greu ce reprezinta competitia vietii", a spus seful statului, atingand un punct sensibil pentru ca in aceasta directie pana acum nu s-a facut mai nimic in Romania.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.