Sport 24 Mai 2008 11:55
Suporterul stelist care l-a lovit pe cameramanul TVR, Robert Cristea, a fost condamnat definitiv la un an si sase luni de inchisoare, cu suspendare, de catre Tribunalul Bucuresti.
Instanta l-a condamnat pe suporter pentru tulburarea ordinii publice si ultraj si i-a interzis patrunderea pe orice stadion din capitala timp de cinci ani. Catalin Iordan (alias Tweety) a fost acuzat ca, inaintea derby-ului Steaua - Dinamo din aprilie 2007, impreuna cu alti suporteri, l-au impiedicat pe cameramanul TVR sa filmeze, lovindu-l cu lanturi la picioare si lovindu-i camera de filmat, mentioneaza ProSport.

De asemenea, potrivit Realitatea, magistratii au marit si termenul de incercare la 5 ani, perioada in care Catalin Iordan nu are voie sa intre in incinta vreunui stadion din Romania. Acesta este obligat si la plata unor cheltuileli judiciare in valoare de 1.000 de RON.
Instanta a admis in parte apelul procurorilor, in sensul ca numai pedeapsa s-a marit, dar despagubirile au ramas la acelasi nivel decis in martie de Judecatoria sectorului 6, respectiv aproximativ 20.000 lei.

Primul suporter care a fost condamnat la inchisoare pentru violente in fotbal a fost seful galeriei lui "U" Cluj, Mircea Cenan, in urma cu cativa ani. Pe langa pedeapsa cu inchisoarea, Cenan a primit atunci si o interdictie de a asista la meciurile Universitatii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.