Sport 23 Mai 2008 18:19
Antrenorul formatiei italiene Catania, Walter Zenga, a afirmat in cadrul unui chat organizat de Gazzetta dello Sport, ca este convins ca nationala Romaniei vrea sa demonstreze la EURO 2008 ca a avut ghinion in perioada cat a lipsit de la turneele finale in ultimii opt ani, relateaza NewsIn.

"Romania nu a mai jucat intr-un turneu final de opt ani, iar Piturca a facut ceva important, a format un grup. Romania a castigat o grupa din care au facut parte Olanda si Bulgaria. Nationala nu sta numai in Chivu si Mutu, mai sunt multi jucatori valorosi. Este o echipa cu forta, care isi doreste multe, iar meciul cu ei va fi unul dificil", a spus Walter Zenga despre nationala Romaniei, care va juca la EURO 2008 in Grupa C, alaturi de Italia, Franta si Olanda.

Fostul antrenor al Stelei s-a referit si la situatia lui Nicolae Dica, despre care presa a spus ca este dorit la Catania: "Am dat un interviu in Romania si am discutat despre mai multi jucatori care imi plac. Am spus mai multe nume, printre care si Dica. Este un jucator pe care l-am antrenat, evolueaza in nationala si are valoare".

Zenga a mai afirmat ca este de parere ca a ajuns sa aiba o cariera destul de importanta, pentru ca a castigat mai multe trofee cu echipele pe care le-a antrenat si si-a format o relatie de prietenie cu mai multi colaboratori si jucatori, printre care i-a nominalizat pe Gino Iorgulescu, Lobont si Dica.

"Cea mai importanta echipa este cea pe care o antrenezi si fiecare om de la Catania a avut rolul lui in ramanerea in Serie A. Eu am spus ca vreau sa antrenez pe Inter, dar multi au crezut ca este o propunere aroganta. Visul meu este sa revin acasa, nu conteaza cand, chiar daca vor trece zece ani. Am stat multi ani la Inter si este normal sa visez, dar cu siguranta nu o sa merg maine dimineata sa-i iau locul lui Roberto (n.r. Mancini). In Italia este imposibil sa stai la o echipa timp de 22 de ani, asa cum se intampla cu Ferguson", a mai spus fostul antrenor al echipelor FC National, Steaua si Dinamo.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.