Sport 22 Mai 2008 01:05
Chivu, Contra, Marius Niculae si alti fotbalisti din lotul pentru Euro 2008 au fost convocati sa dea declaratii in legatura cu transferul lor in strainatate.

Cu exceptia lui Cristi Chivu, ramas la Milano pentru finala Cupei Italiei, fotbalistii selectionati de Victor Piturca pentru Euro 2008 au efectuat ieri vizita medicala. De astazi, ei vor intra in cantonament, in cateva zile urmand sa fie anuntati ultimii doi indisponibilizati. Intre timp, Directia Nationala Anticoruptie a profitat de prezenta internationalilor romani la Bucuresti pentru a-i convoca la audieri in dosarul transferurilor.

Capitanul nationalei, Cristi Chivu, fundasul Cosmin Contra si atacantul Marius Niculae sunt primii fotbalisti care vor oferi detalii, in calitate de martori, despre tranzactiile in care ei au fost marfa, iar impresarii si conducatorii au colectat profiturile.

Reamintim ca deja DNA are un lot de 12 jucatori care fac obiectul unor tranzactii suspecte, zece oameni de fotbal fiind urmariti penal pentru un prejudiciu ce depaseste zece milioane de euro.

Audierile se vor petrece inainte de plecarea spre cantonamentul din St. Gall. Chivu, in prezent la Inter Milano, va trebui sa ofere informatii despre transferul sau de la Universitatea Craiova la Ajax Amsterdam, care a avut loc in vara anului 1999 (suma vehiculata atunci fiind de aproximativ 2,5 milioane de dolari), iar Contra pentru transferul sau de la Dinamo la Alaves, tot din vara anului 1999 (suma vehiculata fiind de 800.000 de dolari).

Contra a declarat ca se va prezenta la DNA pentru ca nu are nimic de ascuns. „Nu stiu nimic de transferul meu la Alaves. Ma voi duce, voi depune marturie ca sa nu fie probleme. Nu am nimic de ascuns“, a spus fundasul nationalei. In schimb, Marius Niculae, desi admite ca valiza cu bani de la Cluj a daunat mult imaginii fotbalului din Romania, considera abuziva actiunea procurorilor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.