Sport 22 Mai 2008 00:56
Oficialii turneului final declara ca se afla la ora finisajelor. EVZ a vizitat Austria, pentru a vedea ce-i asteapta luna viitoare pe romani.

Manat de intentia de a afla cat mai multe amanunte interesante referitoare la Campionatul European de fotbal, intrecerea care va acapara atentia romanilor luna viitoare, „Evenimentul zilei“ a efectuat o incursiune de doua zile in Austria, tara care va organiza, la brat cu Elvetia, turneul final. „Masinaria“ care pune in miscare competitia se conduce de la Viena. De aici, UEFA stabileste strategia generala si transmite „in teritoriu“ directiile de actiune.

Fotbal aristocratic
EVZ va propune, pe parcursul a catorva episoade, o descriere amanuntita a fenomenului care va lua nastere in jurul meciurilor propriu-zise de la Euro. Suporterii romani care vor ajunge in Austria si Elvetia vor afla totul despre posibilitatile de cazare, transport, precum si despre preturile carora trebuie sa le faca fata.

Cititorii EVZ vor sti ce lucruri fura, mai nou, romanii in tarile care organizeaza Europenele, dar si ce influenta are fotbalul asupra unor vedete mai putin cunoscute la noi, precum Mihaela Ursuleasa (cea mai valoroasa pianista a Romaniei), stabilita de ani buni in Viena.

Sa vizitezi Viena in zile ploioase, asa cum i s-a intamplat trimisului EVZ, e ca si cum ai incerca sa descoperi Planeta Rosie cu ochiul liber. Nu vezi mai nimic din frumusetile aflate in patrimoniul capitalei Austriei.

Totusi, ai ocazia sa respiri aerul aristocratic care domina orasul. Nu degeaba Viena isi disputa cu Vancouver si cu Zürich intaietatea pentru titlul de „orasul cu cea mai buna calitate a vietii din intreaga lume“. In Viena se vorbeste deja numai despre fotbal. Pana si restaurantele s-au adaptat. Meniurile au luat forma mingilor de fotbal, iar suvenirurile iti sar in ochi la tot pasul.

„Acum ne facem manichiura“
„Va fi cea mai bine organizata competitie de fotbal din toate timpurile. O pregatim de mai bine de doi ani. Din punctul nostru de vedere, Euro poate incepe chiar acum! Daca astazi ar fi prima zi a Campionatului European, noi am fi gata!“, spune, sigur pe el, Stefan Illek, director de marketing la federatia austriaca.
„Ne-am calculat corect timpul. Acum doar ne facem manichiura. Adica finisam ce-am terminat! Instruim lumea, organizam circulatia automobilelor, refacem rutele pentru biciclisti“, adauga Horst Lassnig, din partea firmei UEFA Euro 2008 TM, care organizeaza competitia.

Mai sunt locuri de cazare doar la periferie
Cazarea este o problema pentru cei care doresc sa urmareasca pe viu Campionatul European. Hotelurile din orasele care vor gazdui partidele au fost deja rezervate. Locuri de cazare mai exista doar in asa-numitele fan-campuri. O noapte de cazare costa aici 47 de euro.

Cel mai mare „Fan zone“ va lua fiinta in jurul primariei Viena si in el vor incapea pana la 75.000 de persoane. Aceasta zona a suporterilor se va intinde pe o suprafata de 100.000 de metri patrati, arealul fiind delimitat de ziduri inalte de 2,2 metri.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.