Sport 22 Mai 2008 12:33
Fundasul echipei nationale de fotbal a Romaniei, Cosmin Contra, a declarat, miercuri, ca prin prestatiile sale Adrian Mutu a devenit un jucator de temut in Europa si ar vrea ca tricolorii sa ajunga la EURO la fel de departe ca Fiorentina in Cupa UEFA.
"Nu cred ca am bagat frica in nimeni. E adevarat, am fost aproape de Cupa UEFA, dar Adi Mutu a fost si mai aproape decat mine. El e sperietoarea Europei, nu eu. La EURO imi doresc sa fim la fel de aproape de trofeu, sau chiar mai aproape, ca Adi Mutu cu Fiorentina de Cupa UEFA", a declarat Cosmin Contra, care a adaugat ca revederea cu ceilalti jucatori la vizita medicala a fost una placuta, dar "vom avea timp sa ne plictisim unul de altul in cantonamente".

Mijlocasul nationalei Florentin Petre a a vorbit si el despre Campionatul European: "Sunt in regula. Acum astept sa inceapa razboiul. Ne asteapta o perioada grea in care trebuie sa facem tot posibilul sa trecem de grupe".

Lotul Romaniei, format din 24 de jucatori, s-a prezentat miercuri la Institutul National de Medicina Sportiva (n.r. INMS) pentru vizita medicala, iar joi nationala va intra in cantonament la Mogosoaia. Primul jucator care s-a prezentat la testele medicale a fost Bogdan Lobont, care a sosit in jurul orei 8:30, in timp ce ultimul fotbalist care a ajuns la INMS a fost Adrian Mutu, care a ajuns la ora 11:40. Singurul jucator absent de la vizita medicala a fost Cristi Chivu, a carei echipa de cluib, Inter Milano, va disputa sambata finala Cupei Italiei, impotriva formatiai AS Roma.

Lotul largit al nationalei pentru EURO 2008 este format in acest moment din 25 de jucatori, dintre care 12 care activeaza in strainatate: Cosmin Contra (Getafe), Gabriel Tamas (Auxerre), Stefan Radu (Lazio), Razvan Rat (Sahtior Donetk), Florentin Petre (TSKA Sofia), Paul Codrea (Siena), Razvan Cocis (Lokomotiv Moscova), Cristian Chivu (Internazionale Milano), Adrian Mutu (Fiorentina), Ciprian Marica (VfB Stuttgart), Daniel Niculae (Auxerre) si Marius Niculae (Inverness). Ceilalti 13 fotbalisti evoleaza in Liga I si sunt: Bogdan Lobont (Dinamo Bucuresti), Danut Coman (Rapid Bucuresti), Marius Popa (Politehnica Timisoara), Cristian Sapunaru (Rapid), Dorin Goian, Sorin Ghionea (ambii Steaua), Cosmin Moti (Dinamo), Mirel Radoi, Nicolae Dica, Banel Nicolita (toti Steaua), Adrian Cristea, Florin Bratu (ambii Dinamo) si Ciprian Deac (CFR 1907 Cluj).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.