Selectionerul s-a declarat nemultumit de sistemul de calificare la CE din Austria si Elvetia, mentionind ca sansa are un rol definitoriu in stabilirea clasamentului

Desi jucatori de baza in echipa nationala, precum Cristi Chivu ori Marius Niculae, traverseaza o perioada fasta, lucrurile nu stau chiar pe roze pentru selectionerul Victor Piturca. Campania de calificare la Mondialul german este cvasicompromisa, iar perspectivele pentru Campionatul European din 2008, cu atit mai sumbre. "Daca nu ne-am calificat la doua turnee, gindind logic, plecam cu sansa a treia sau chiar cu a patra", a punctat, ieri, intr-o conferinta de presa Victor Piturca, de altfel nemultumit si de noul program al preliminariilor.

Astfel, se vor organiza sase grupe a cite sapte echipe, iar una cu cite opt nationale. In acest format, au fost excluse meciurile de baraj, alaturi de tarile-gazda, Austria si Elvetia, promovind pe tabloul principal, direct, primele doua clasate din fiecare grupa. "Intr-o grupa cu sapte echipe, sansa isi spune cuvintul", a completat Piturca. O alta problema a selectionerului o reprezinta si anularea meciului amical cu Bulgaria. "Nu este normal, la nivelul echipei nationale, insa s-au razgindit. Nu le convine momentul. Ma dezavantajeaza acest lucru, pentru ca erau extrem de necesare aceste jocuri", a comentat selectionerul.

Mutu ar putea reveni cu Moldova

In schimb, pentru partida de la sfirsitul lunii mai cu Moldova, printre "tricolori" s-ar putea regasi Lobont, Mutu sau Marius Niculae. "Am sa incerc sa-l ajut pe Lobont, ca si pe Mutu, caruia i-ar prinde bine un joc international in picioare, sau pe Marius Niculae, mai ales ca in Portugalia se termina campionatul, pina atunci. Pentru mine este insa mai important ca Mutu sa fie utilizat la echipa de club", a completat Victor Piturca.

Noi acuze la adresa lui Copos

Proximul meci oficial, cu nationala Armeniei, ridica, la rindu-i, probleme organizatorice. Aceasta intrucit varianta disputarii partidei la Constanta nu este agreata de nationala cu care am remizat in prima intilnire. "Inca nu avem un raspuns de la armeni. Sint nemultumiti ca se joaca la Constanta, ei isi gasisera si loc de cazare, dar sper sa-i convingem. Daca nu, se va juca la Bucuresti, pe stadionul Ghencea sau in Cotroceni", a confirmat selectionerul. Optiunea Giulesti a iesit complet din schema, Piturca subliniind inca o data elementul premeditat al contestarii sale si a unei parti a jucatorilor de catre suporteri: "A fost si parerea jucatorilor sa nu mai jucam in Giulesti. Oricum, stiam ca va fi o regie. Mi s-a spus de la ziare si televiziuni ca domnul Copos a sunat sa ceara sa se precizeze ca n-au fost selectionati rapidisti".

UEFA a eliminat barajul

Comitetul Executiv al forului european a stabilit sistemul de calificare pentru CE 2008 si locul de disputare a finalelor Ligii Campionilor si Cupei UEFA pentru urmatoarele doua sezoane.

Comitetul Executiv al UEFA a stabilit sistemul de calificare la Campionatul European din 2008. Cele 50 de reprezentative participante la campanie, Austria si Elvetia fiind calificate direct din postura de tari organizatoare, vor fi impartite in sase grupe de cite sapte echipe si o serie formata din opt nationale. Campania, care va incepe in septembrie 2006, se va desfasura in sistem campionat, tur-retur, primele doua clasate urmind sa se califice la Euro 2008.

De asemenea, forul european a hotarit si locul de disputare a finalelor Ligii Campionilor si Cupei UEFA pentru sezoanele 2005/2006 si 2006/2007. Astfel, ultimul act al celei mai importante competitii se va disputa la Paris, in 2006, pe stadionul Stade de France (80.000 de locuri), si in Atena, in 2007, pe Olympic Stadium (72.000 de locuri). Mai putin pretentioasa, a doua competitie a Europei, Cupa UEFA, se va termina in 2006 la Eindhoven (Philips Stadium - 35.000 de locuri), in timp ce, anul urmator, finala este programata sa aiba loc pe Hampden Park din Glasgow, care are o capacitate de 52.000 de locuri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.