Sport 21 Mai 2008 16:18
Presedintele UEFA, Michel Platini, a declarat ca regula propusa de presedintele FIFA, Joseph Blatter, care ar obliga fiecare club sa foloseasca cel putin sase jucatori autohtoni, este un lucru bun pentru fotbal, dar complet ilegal, informeaza NewsIn.
"Comitetul Executiv a convenit in unanimitate ca 'Regula 6+5' este buna pentru fotbal, dar este complet ilegala. Asteptam vizita presedintelui FIFA pentru a ne da cateva explicatii cu privire la modul in care vrea sa prezinte proiectul la Congresul din Australia", a spus Platini, la finalul sedintei Comitetului Executiv al UEFA, care a avut loc ieri, la Moscova.

La 7 mai, presedintele FIFA, Joseph Blatter, a anuntat ca va solicita Congresului FIFA sa-l mandateze pentru a discuta cu oficialii pe probleme de politica si sport ai celor 27 state membre ale Uniunii Europene despre regula care obliga fiecare club sa foloseasca maxim cinci jucatori straini. "'6+5' nu este impotriva regulilor Uniunii Europene, pentru ca nu intra in contradictie cu principiile liberei circulatii", a explicat Blatter.
Congresul FIFA in care va fi dezbatut acest proiect va avea loc in perioada 29-30 mai, la Sydney.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.