Sport 19 Mai 2008 02:32
Romancele au pierdut la patru goluri diferenta prima mansa a finalei Cupei Cupelor in fata norvegiencelor de la Larvik si pastreaza sanse bune pentru returul de la Brasov.

Brasovencele au venit in Norvegia, pentru prima mansa a finalei Cupei Cupelor, cu gandul de a pierde la cel mult doua-trei goluri in fata celei mai bune echipe feminine a Norvegiei. „Nu avem ce pierde, avem numai de castigat in seara asta. Am mare incredere in fete si sunt convinsa ca vor da totul pe teren.

Orice rezultat la plus-minus 2 ar fi foarte bun“, declara realista antrenoarea Mariana Tarca inaintea inceputului dublei cu Larvik, in care norvegiencele porneau oricum cu prima sansa. „Este o intalnire pe care intreg Brasovul o asteapta de multa vreme si vrem sa lasam o impresie buna; in nefericitul caz in care vom pierde trofeul, trebuie sa o facem cu demnitate“, adauga rivala lui Gheorghe Tadici din liga feminina interna. Partida din Norvegia a inceput bine pentru romance, care au reusit chiar sa conduca pe tabela si au facut fata cu brio atacurilor furibunde ale norvegiencelor. Incet-incet apararea celor de la Lavrik a inceput sa isi intre in mana, iar gazdele le-au tinut pe romance o perioada buna de timp la o distanta de cinci goluri, dupa ce, la un moment dat, aceasta se marise si la 7. Finalul a apartinut insa brasovencelor, pe care fluierul final le-a gasit cu un deficit de doar 4 goluri pe tabela, scor 25-21.

Aproape de obiectivul stabilit initial, astfel ca fetele de la Rulmentul isi pastreaza sperantele pentru returul care va avea loc sambata la Brasov. Formatia brasoveana se afla in fata castigarii celui de-al doilea trofeu in ultimii doi ani, dupa ce in 2006 a castigat Challenge Cup. Detinatoarea trofeului Cupa Cupelor este campioana Oltchim Ramnicu Valcea, care l–a cucerit in sezonul trecut.

La Brasov se joaca pe 12.000 de euro
Principalul finantator al clubului ardelean, Teodor Florescu, le-a promis jucatoarelor Marianei Tarca o prima individuala de 12.000 de euro in cazul castigarii trofeului in urma returului de la Brasov. Suma, una impresionanta pentru handbalul feminin de la noi, va fi suplimentata si de catre autoritatile locale. „Fetele vor juca in primul rand pentru a obtine o performanta importanta, si abia apoi se vor gandi la bani“, sustine Florescu.

Au urmarit cinci meciuri ale adversarelor!
Miza partidei de ieri si-a spus cuvantul si asupra jucatoarelor Rulmentului, care sambata au fost nevoie sa refuze invitatia gazdelor de a participa la o parada ce avea in oras pentru o sedinta tehnica. Nu mai putin de cinci meciuri ale campioanei Norvegiei au urmarit in continuu elevele Marianei Tarca, adica mai bine de cinci ore de inregistrari video.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.