Sport 17 Mai 2008 01:03
Peste 40 de veliere vor participa la sfarsitul acestei luni la prima Regata internationala de yachting ce se va desfasura pe Marea Neagra. Punctul de plecare este Mangalia pe data de 30 mai, ora 11.00, destinatia fiind localitatea Balcic (Bulgaria), iar distanta totala – 45 de mile marine. Festivitatea de premiere va avea loc la Balcic, pe data de 31 mai, ora 18.00.

Competitia se afla sub egida federatiilor de specialitate din Romania si Bulgaria si este organizata de catre Yacht Club Romania, cu sprijinul Pontos Sailing Club Varna si participarea ucrainenilor de la Odessa International Yacht Club.

Cele peste 40 de ambarcatiuni vor fi impartite in doua categorii, prima care va cuprinde veliere cu o lungime de pana la 11 metri si cea de-a doua – cele cu o lungime de peste 11 metri. Se va realiza si un clasament general in care se vor regasi toate ambarcatiunile, insa fiecare echipaj va beneficia de un coeficient de handicap pentru ca dotarile vaselor sa nu conteze, ci doar priceperea concurentilor. Valoarea totala a premiilor este de 10.500 de euro.

Printre detinatorii de yachturi care au primit invitatii pentru a participa la prima Regata internationala de pe Marea Neagra se afla si George Copos. Actionarul Rapidului este posesorul a doua ambarcatiuni marca Jenneau, ultima dintre ele fiind achizitionata cu aproximativ un milion de euro, si va participa in competitia cuterelor mari.

Un yacht bun poate fi cumparat cu cateva sute de mii de euro, dar si cu peste un milion, sumele variind in functie de lungime, dotari cu echipamente si velatura. Unele dintre cele mai cunoscute marci pentru performantele obtinute in regatele internationale sunt X-Yacht, Dehler, Beneteau First sau Jenneau.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.