Victor Piturca, antrenorul echipei nationale de fotbal a Romaniei, s-a decis asupra jucatorilor cu care doreste sa abordeze Campionatul European, competitie care va avea loc intre 7 si 29 iunie, in Austria si Elvetia. Selectionerul a anuntat ieri numele celor 12 jucatori legitimati la cluburile din strainatate pe care i-a convocat pentru cantonamentul de dinaintea turneului final.

La reunirea programata pe 22 mai, la Mogosoaia, au fost chemati fotbalistii care au dus greul in campania de calificare. Singura surpriza este neconvocarea lui George Ogararu, care plateste tribut faptului ca nu prinde echipa la Ajax Amsterdam, la care se adauga mai vechea adversitate pe care i-o poarta selectionerul. Chemat la lot, in preliminarii, mai mult de gura presei, fostul stelist a fost titular in meciul de la Constanta, castigat de tricolori cu 1-0 in fata Olandei.

Doar cinci „mohicani“
„Piturca mizeaza pe experienta“, a constatat ieri Emeric Ienei, uitandu-se peste lotul ales de Piturca. Ienei este antrenorul care a condus Romania la ultimul turneu final la care nationala tricolora a luat parte, in 2000. Competit ia a fost organizata de Belgia si Olanda. Din lotul lui Piturca fac parte numai cinci jucatori care au fost prezenti la intrecerea de acum opt ani: Bogdan Lobont, Cosmin Contra, Cristi Chivu, Florentin Petre si Adrian Mutu. „Mie nu mi-a fost frica sa promovez tineri. Nici lui Piturca n-ar trebui sa-i fie teama. Chiar daca vom ajunge in finala, mai mult de 18 fotbalisti nu vor juca la Euro pentru Romania. Din acest motiv, propun ca lotul de 23 sa fie completat cu cinci tineri de perspectiva“.