Echipa antrenata de Alex Ferguson, Manchester United, este cel mai scump si totodata cel mai bogat club de fotbal din lume. Conform revistei americane "Forbes", formatia "diavolilor" costa 1,2 miliarde de dolari si a avut, in anul 2004, un profit de 105 milioane de dolari. Pe locul secund in topul alcatuit de "Forbes" se afla Real Madrid, club care costa 920 milioane de dolari si a avut un profit de 26 de milioane in sezonul 2003-2004.

Podiumul celor mai valoroase cluburi din lume este completat de AC Milan, club care, chiar daca nu a inregistrat profit anul trecut, costa 900 milioane de dolari. La polul opus se afla echipe celebre ajunse pe fundul prapastiei. Fosta castigatoare a Ligii Campionilor, Borussia Dortmund, are datorii de 18 milioane de dolari, in timp ce Leeds United, echipa engleza de traditie, retrogradata in sezonul trecut, a inregistrat un deficit de aproape 50 milioane de dolari. Chiar si Chelsea Londra, echipa miliardarului Roman Abramovici, a avut, in 2004, datorii de 30 milioane de dolari. Situatia cea mai dezastruoasa o prezinta cunoscutul club din capitala Italiei, Lazio Roma. Cotat ca valoare la suma de 224 milioane de dolari, gruparea romana are datorii de 100 milioane de dolari.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.