Dupa problemele cu Ministerul de Finante, Gigi Becali risca sa intre in conflict si cu Ministerul Apararii Nationale. Patronul Stelei este obligat, prin contract, sa investeasca 500.000 de euro in refacerea gazonului din Ghencea.

Absenta unor raporturi juridice clare intre Ministerul Apararii Nationale si clubul de fotbal Steaua a facut ca una dintre cele mai galonate arene din tara sa se degradeze, cel mai afectat fiind gazonul. Ieri, Steaua a anuntat demararea licitatiei in vederea lucrarilor de refacere a gazonului, care ar urma sa aiba loc in vara. Conform precizarilor facute, in cursa au mai ramas doua firme specializate, din opt, conditia esentiala fiind ca lucrarile sa fie terminate pina la inceperea noului sezon.

Obligatie contractuala

Desi a sustinut ca durata prea mica a contractului de inchiriere reprezinta motivul pentru care nu poate schimba gazonul si sistemul de drenaj, patronul Stelei a omis sa spuna ca gruparea din Ghencea era obligata prin respectivul act sa modernizeze terenul. Aspectul a fost subliniat de ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, in cadrul unei emisiuni televizate, luni seara: "Baza este a MApN-ului si a fost inchiriata societatii Steaua. Din pacate, nu toate clauzele contractuale au fost respectate, iar cea care ne doare cel mai mult este legata de reparatia terenului. Clauza din contract era ca SC Steaua sa refaca acest gazon".

Conform unor surse confidentiale, suma pe care Steaua este obligata prin contract sa o investeasca este de 500.000 de euro. Mai mult, termenul limita al acestor lucrari este luna noiembrie, lucru precizat si de ministrul Teodor Atanasiu: "Mai au timp pina la sfirsitul anului, cind expira contractul. Apoi, daca se va pune problema reinnoirii contractului, vom discuta foarte clar de ce nu s-au respectat clauzele si ce trebuie facut in continuare. Sint penalitati prevazute in contract".

Dispute si cu Finantele

Problema contractului nerespectat ar putea aduce Steaua in contre si cu MApN, dupa cele cu Ministerul Finantelor. Astfel, este cunoscuta disputa, mai putin fair-play, pe care patronul "ros-albastrilor" a avut-o cu Ionut Popescu, ministrul Finantelor Publice, pe marginea datoriilor pe care clubul din Ghencea le are la bugetul de stat.

De asemenea, presedintele ANAF, Sebastian Bodu, a anuntat saptamina trecuta ca va demara un control la toate firmele lui Gigi Becali.

Regim special pentru Dinamo si Rapid

Celelalte doua cluburi bucurestene, Rapid si Dinamo, beneficiaza de bazele ministerelor, desi nu se mai incadreaza in rindul cluburilor departamentale. Astfel, giulestenii utilizeaza stadionul de sub Podul Grant gratis, in urma intelegerii dintre clubul de fotbal si clubul sportiv, detinatorul bazei. Investitiile in baza sint insa suportate de minister. O situatie oarecum similara se petrece si la Dinamo. Arena se afla in proprietatea privata a statului si in administrarea Ministerului de Interne. Clubul nu evolueaza insa gratis, fiind obligat sa acopere 20 la suta dintre investitiile in infrastructura, restul fiind suportat tot pe linie de minister.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.