Sport 12 Mai 2008 23:43
Reprezentantii romaniei au obtinut o importanta medalie de bronz in intrecerea pe echipe din cadrul Campionatelor Europene de gimnastica desfasurate pana ieri la Lausanne (Elvetia), ultima competitie de anvergura inaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing. Dupa o evolutie sub asteptari in calificari, Razvan selariu, Flavius Koczi, Daniel Popescu, Cosmin Malita si Robert Stanescu au reusit sa se remonteze in lupta pentru medalii si sa urce pe treapta a treia a podiumului continental (cu un loc mai jos fata de editia trecuta a CE), la finalul unui concurs dominat aproape in intregime de rusi, care au cucerit titlul.
Elevii lui Dan Grecu, antrenorul coordonator al lotului nostru olimpic masculin, au gresit mai putin decat in prima zi a competitiei, dar ezitarile de la cal cu manere si bara fixa i-au costat "argintul" adjudecat in final de reprezentantii Germaniei. In urma evolutiei gimnastilor nostri din finala pe echipe, conducatorilor forului nostru de specialitate, nemultumiti de rezultatele din calificari, le-a mai venit inima la loc. "In acest moment pot spune ca sunt multumit, chiar daca s-a ratat si in finala. Sa spunem ca pentru aceasta etapa, pentru ca Europenele au contat, in primul rand, ca etapa de pregatire in perspectiva Jocurilor Olimpice de la Beijing, am acceptat greselile, dar cu inghitituri mai grele.

Dupa parerea mea, cu un pic mai multa atentie am fi cucerit argintul, dar nu mai are sens sa vorbim despre ce s-ar fi putut intampla. Ca o concluzie se poate spune ca, in afara de medalia de bronz pe echipe, care ne arata unde ne aflam in Europa la ora actuala, marele nostru castig in perspectiva Jocurilor Olimpice este progresul de la paralele si bara fixa, aparate unde am demonstrat ca nu mai suntem ciuca bataii ca alta data. Parerea mea este ca, pana la Beijing, baietii nostri vor avea destul timp sa-si slefuiasca exercitiile pe care le vor prezenta in intrecerile olimpice, unii chiar sa mai introduca cate un element nou", a spus ieri Adrian Stoica.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.