Operatiunea „SOS Ceahlaul“, ale carei manevre preliminare au fost demarate de conducatorii FRF vineri, la Piatra-Neamt, incheie un sezon marcat de aranjamente. Retrogradata in urma meciurilor, Ceahlaul se pregateste, pentru al doilea an consecutiv, sa ramana in prima liga impinsa de la spate de sefii federatiei, care cauta acum infrigurati o victima buna de trimis in esalonul secund. Universitatea Craiova, Gloria Buzau, Otelul Galati si Poli Iasi si-au castigat pe teren dreptul de a ramane in Liga I, dar sunt pandite acum de jocurile de culise.

Criteriul sportiv a devenit optional
Abuzurile comise in fotbalul romanesc sunt astfel pe cale sa transforme intrecerea sportiva intr-un criteriu optional, care poate fi omis daca nu corespunde clasamentului stabilit cu pixul, in birouri. Cazul „Ceahlaul“ este ultimul dintr-o serie uluitoare de abuzuri, pe care sefii federatiei si ai ligii le-au comis fara sa clipeasca.

Asta-vara, aceeasi Ceahlaul - retrogradata pe teren - a fost mentinuta in Liga I prin „infundarea“ nou-promovatei Delta Tulcea, pe criterii de infrastructura.

A urmat cazul „Bricheta“, de la meciul Rapid-Steaua (etapa 24). In acel moment, Rapid ocupa locul trei si era la doar doua puncte de Steaua, clasata pe doi. Giulestenii au deschis scorul in minutul 68, dar arbitrul a intrerupt partida dupa patru minute, pe motiv ca l-a lovit o bricheta in cap si nu mai poate continua jocul. A fost ocazia ideala pentru ca FRF si LPF sa-l serveasca pe Gigi Becali, cel care lasa impresia ca patroneaza nu numai Steaua, ci si federatia si liga. Comisiile le-au acordat victoria „ros-albastrilor“ cu 3-0 la masa verde. A fost singurul caz de acest gen in istoria fotbalului nostru!