Fosta campioana olimpica Maricica Puica isi continua razboiul cu oficialii Federatiei Romane de Atletism. Ieri, Puica a adus acuze grave sefilor FRA, in frunte cu Iolanda Balas si Nicolae Marasescu, sustinind, printre altele, ca acestia iau comisioane "grase" din sponsorizari si ca trucheaza rezultate. Balas si Marasescu au anuntat ca o vor actiona in justitie pe fosta atleta, care n-a prezentat, deocamdata, nici o dovada prin care sa-si sustina afirmatiile.

Este deja de notorietate faptul ca Maricica Puica nu este agreata in cercul conducatorilor FRA. O data cu apropierea alegerilor, Puica a declansat un atac extrem de violent asupra Iolandei Balas, actualul presedinte, si a lui Nicolae Marasescu, secretarul general.

"Au facut averi din atletism. Fac tot felul de afaceri prin fundatia "Atletismul Romanesc". Stiu de la mai multi oameni, printre care Victor Firea, fostul secretar al federatiei, ca Iolanda Balas isi ia un procent de zece la suta din toate contractele de sponsorizare pe care le obtine. Asa a reusit sa-si faca vila la Baneasa", a declarat fosta semifondista.

"O s-o dau in judecata". Desi Puica spune ca nu aspira la nici o functie in federatie, gurile rele sustin ca in spatele acestor acuze, unele fara acoperire, se afla anumiti contracandidati ai Iolandei Balas la presedintia FRA. De altfel, de fiecare data cind i s-au cerut dovezi, fosta atleta s-a eschivat: "Daca va fi nevoie, voi demonstra!".

"De la Maricica ma astept doar la scandal. Daca as fi luat zece la suta din sponsorizari, n-as mai fi locuit acum intr-un apartament. Vila are fiul meu. Si nu e vila, ci doar o casa. Baiatul si-a vindut colectia de timbre de la taica-su pentru a da avansul, iar apoi a platit rate. Imi pare rau ca domnul Firea a facut atac cerebral si nu mai poate vorbi. O s-o dau in judecata pe Puica si am sa-i cer despagubiri, mai ales ca n-am bani sa termin de renovat tribuna de la stadionul "Iolanda Balas"", a replicat presedintele FRA.

"Rezultate aranjate". Puica l-a acuzat pe Nicolae Marasescu de faptul ca este implicat in aranjarea rezultatelor, modalitate prin care se promoveaza anumiti sportivi. "Inca de pe vremea mea erau multe rezultate aranjate. Asta este o practica instituita de Nicolae Marasescu. Asa isi promova sportivii pe care ii antrena", a adaugat fosta atleta.

Secretarul general al FRA a dezmintit aceste afirmatii. "De 30 de ani ma tot ataca. Nu-i convenea ca Natalia Andrei (n.r. - fosta sa eleva si sotie) o tot batea si asa a prins ciuda. Rezultatele pot fi verificate. Unde le-am falsificat? La Jocurile Olimpice, Mondiale sau Europene? Nu cred ca in spatele ei se afla vreun contracandidat al Iolandei Balas. Asa face Maricica tot felul de lucruri, ca sa afle lumea de ea", ne-a declarat Marasescu.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.