Sport 8 Mai 2008 15:03
Presedintele FIFA, Sepp Blatter, a declarat ca va propune reguli mai stricte in privinta schimbarii nationalitatii fotbalistilor, pentru a evita ca la Campionatul Mondial sa evolueze mai mult jucatori nascuti in Brazilia, informeaza NewsIn.

Oficialul FIFA a afirmat ca prea multe tari, mai ales din Africa si Europa, abuzeaza de regulamentul din prezent, care prevede ca un jucator nascut in alta tara poate evolua in alta reprezentativa in anumite conditii, mai ales daca are rude in respectiva tara.

"Eu nu sunt un profet, dar dar pot sa spun ca la Campionatul Mondial din 2014 jumatate dintre fotbalisti vor veni din Brazilia si trebuie sa stopam acest lucru. Comitetul Executiv va propune congresului ca un jucator poate evolua la o alta nationala doar la cinci ani dupa ce a primit noua cetatenie", a spus Blatter.

Propunerea trebuie sa fie sustinuta de cel putin 75% dintre votantii de la congresul FIFA de la Sydney, programat la 29 mai.

In 2004, FIFA a fost fortata sa intocmeasca un regulament mai strict dupa ce trei fotbalisti brazilieni au ales sa reprezinte Qatarul in preliminariile pentru CM 2006.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.