Sport 8 Mai 2008 12:19
Fostul atlet american si multiplul campion olimpic Carl Lewis a declarat ca pentru a avea un sport curat, fara substante dopante, trebuie ca toate forurile sportive sa se uneasca in aceasta lupta, informeaza NewsIn.

"Daca oamenii vor un sport curat, noi trebuie sa ne unim in aceasta lupta, toate forurile, publicul si sportivii. Eu as schimba legea. Daca este testat pozitiv, de ce nu poate fi considerata infractiune aceasta fapta?", a explicat Carl Lewis.

Fostul atltet american a vorbit si despre momentul in care el concura: "Atunci cand eu participam la competitii, am spus clar ca sunt impotriva folosirii drogurilor si toata lumea a spus ca sunt simple trancaneli. Dar sa ne uitam unde a ajuns acum, dupa ce toata lumea a tacut. Problema e ca lumea a ales sa triseze".

Lewis l-a catalogat pe britanicul Dwain Chambers ca fiind un sportiv fara talent: "Chambers nu a avut aptitudini pentru atletism. El a avut nevoie de substante dopante ca sa faca performanta, a fost nevoit sa triseze. Eu unul m-am saturat de acesti sportivi, lipsiti de talent, care se dopeaza si apoi incearca sa dea vina pe toata lumea".

Multimplul campion olimpic s-a aratat totusi optimist legat de numarul sportivilor care folosesc substante interzise: "In realitate, cei mai multi sunt curati, mare parte din ei fac totul asa cum trebuie, pentru ca atletii buni nu iau droguri. Doar cei care nu au talent se folosesc de aceste substante".

Carl Lewis s-a nascut in Alabama pe 1 iulie 1961 si a crescut insa in New Jersey, unde a fost indrumat de parinti la o varsta frageda catre sport. La varsta de 13 ani, Lewis a inceput sa concureze la saritura in lungime, proba in care a devenit in scurt timp cel mai bun. Americanul a cucerit 10 medalii olimpice in timpul carierei sale, dintre care 9 au fost de aur. Americanul a fost si de opt ori campion mondial.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.