Sport 7 Mai 2008 00:08
Echipa italiana de fotbal AC Milan vrea sa-i achizitioneze in aceasta vara pe atacantul roman Adrian Mutu si pe portarul francez Sebastien Frey.

Potrivit Evenimentul Zilei, AC Fiorentina doreste 40 de milioane de euro in schimbul celor doi fotbalisti, insa AC Milan spera sa obtina un pret mai mic.

In afara banilor, conducatorii milanezilor sunt dispusi sa ofere si jucatori la schimb, printre cei propusi gruparii "viola" numarandu-se atacantul Borrriello, rezerva lui Toni la nationala Italiei, portarul Abbiati si mijlocasul francez Gourcuff, considerat de antrenorul Fiorentinei, Cesare Prandelli, drept inlocuitorul ideal pentru Fabio Liverani, scrie Ziua.

Mutu, in varsta de 29 de ani, a fost achizitionat de Fiorentina Florenta de la Juventus Torino, in vara anului 2006, pentru suma de doar opt milioane de euro.

Atacantul roman a marcat 38 de goluri pentru Fiorentina (32 in Serie A si 6 in Cupa UEFA) in 70 de meciuri (59 in Serie A, 3 in Cupa Italiei si 8 in Cupa UEFA). Mutu apare in publicatiile din Peninsula drept cel mai bun jucator strain din Serie A in acest sezon, cu o medie a notelor de 6,55.

Fiorentina nu transfera
Pe de alta parte, antrenorul Cesare Prandelli a reconfirmat ca portarul Sebastien Frey si atacantul Adrian Mutu sunt netransferabili, subliniind faptul ca si jucatorii vor sa ramana la Fiorentina. "Mutu si Frey sunt netransferabili, mai ales ca ei vor sa ramana. De fiecare data cand am fortat pentru a face un jucator sa ramana, am regretat apoi, dorinta de a vrea sa se implice este determinanta. Vreau sa ramana daca sunt convinsi de acest lucru. Eu ii vad motivati", a spus Prandelli, citat de Romania Libera.

Chiar si Adrian Mutu a declarat ca, in mod sigur, va ramane la Fiorentina inca trei ani, adica perioada de contract care i-a mai ramas la gruparea toscana. "Am vazut aceasta casa si am luat-o, vreau sa raman 4, 5, 6, 7 ani, vom vedea: cu siguranta vor fi 3 ani, aceia care au mai ramas din contract", a declarat Mutu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.