Sport 7 Mai 2008 23:51
La fix 22 de ani de la castigarea Cupei Campionilor, „ros-albastrii“ incheie sezonul cu un amical impotriva Buzaului, dar cu gandul la Cluj.

La fix 22 de ani distanta dupa ce Steaua a cucerit Cupa Campionilor Europeni la Sevilla, invingand faimoasa FC Barcelona cu 2-0 dupa loviturile de departajare, „ros-albastrii“ asteapta azi o minune de la Cluj, pentru a-si trece in palmares cel de-al 24-lea titlu de campioana a Romaniei. „Ros-albastrii“ vor intalni astazi „satelitul“ Gloria Buzau, incepand de la ora 17.00, in direct la Antena 1. Fotbalistii din Ghencea au nevoie de o victorie contra „Stelutei“, dar, in egala masura, si de un pas gresit al liderului CFR Cluj pe terenul concitadinei „U“ Cluj.

Bunica: „Stiu ca lumea ma iubeste!“
Intalnirea de azi le trezeste si amintiri dureroase stelistilor. Remiza din tur (1-1) a fost, probabil, cea mai mare surpriza a campionatului dar, mai ales, singurul blat nereusit din acest sezon dominat de lupta la „butoane“. Pe 30 noiembrie 2007, primul duel dintre echipele patronate de Gigi Becali a avut un final neasteptat din cauza unui singur jucator. Veteranul buzoian Romica Bunica a transformat impecabil o lovitura libera la ultima faza a partidei si a privat Steaua de doua puncte care acum i-ar fi fost suficiente pentru laurii de campioana! Acea remiza ar putea reprezenta pentru Gloria, in acelasi timp, punctul de aur in lupta pentru evitarea retrogradarii.

Bunica a platit scump indrazneala de a-si apara corect sansele, el fiind exilat la CSM Ramnicu-Sarat, in Liga a III-a, din ordinul lui Gigi Becali. „Am intrat in istoria fotbalului romanesc chiar in era blaturilor! L-am intrebat pe antrenorul Stefan Stoica inainte de joc cum trebuie sa jucam. Ne-a zis: «Nu pot sa va spun sa va dati la o parte!». Regret ca acel gol a dus la expulzarea mea de la Gloria... Dar stiu ca lumea ma iubeste inca la Buzau“, a marturisit Bunica.

Duckadam: „Era frumos sa avem o dubla sarbatoare“
„Ceea ce s-a intamplat la Buzau e unicat. Gloria si-a impuscat stapanul in somn! Cine nu stie despre ce e vorba, imi zice «uite corectu’», dar cine stie despre ce e vorba, imi zice «uite prostu’ satului“. Mai prost ca mine nu exista“, a concluzionat Becali dupa acel meci de poveste. „De Buzau nu-mi mai este frica fiindca nu mai e Bunica“, a declarat recent Gigi pentru EVZ. Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla, nu crede in sansa actualei echipe a Stelei de a-si adauga inca un trofeu in palmares chiar pe 7 mai.

„Speranta moare ultima, dar eu nu cred ca «U» Cluj o poate incurca pe CFR. Ar fi fost frumos ca stelistii de pretutindeni sa aiba parte de o dubla sarbatoare pe 7 mai: titlul si 22 de ani de la cucerirea Cupei Campionilor Europeni. Nu cred ca 7 mai e o data norocoasa, ci una simbolica, istorica pentru Steaua, care nu se poate repeta. Oricum, suporterii nu vor uita ce am realizat atunci si cred ca o vor arata la meciul cu Gloria Buzau. O sa beau un pahar de sampanie la 22 de ani de la momentul Sevilla. Cu cat trece timpul, cu atat ne dam seama ca victoria de atunci ramane unica“, a declarat ieri Helmuth Duckadam, portarul care a intrat in istorie aparand, pe 7 mai 1986, patru penalty-uri consecutive in finala Cupei Campionilor.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.