Sport 7 Mai 2008 12:09
Jucatorul de snooker Ronnie O'Sullivan l-a invins luni seara pe Allister Carter in finala Campionatul Mondial de la Sheffield, scor 18-8, si a castigat cel de-al treilea titlu de campion mondial din cariera, informeaza site-ul oficial al competitiei, potrivit NewsIn.

Englezul a avut nevoie de patru sesiuni pentru a castiga finala, 6-2, 5-3, 5-3, 2-0, si a incasat in urma victoriei sale 250.000 de lire sterline, in timp ce invinsul sau, Allister Carter, si-a asigurat un cec de 125.000 de lire sterline.

Cei doi finalisti au impartit si banii aferenti break-ului maxim, de 147 de puncte, ambii reusind cate unul de-a lungul competitiei. Astfel, fiecare a mai incasat cate 78.500 de lire sterline. De altfel, O'Sullivan si Carter au fost jucatorii care au realizat cele mai multe break-uri de peste 100 de puncte in aceasta competitie, 12, respectiv 6.

In urma acestui rezultat, Ronnie "Racheta" O'Sullivan a devenit numarul 1 in clasamentul mondial, de care se va tine cont in sezonul viitor, in timp ce "Capitanul" Allister Carter a urcat pe locul 7.
O'Sullivan a castigat cel de-al treilea titlul de campion mondial din cariera, dupa cele din 2001 si 2004, in timp ce compatriotul sau, Carter, a bifat prima prezenta in ultimul act al celei mai importante competitii din snooker.

Noul campion mondial a declarat ca isi doreste sa castige cat mai multe titluri pentru a egala performanta recordmanului Stephen Hendry: "Simt o mare emotie dupa ce am castigat aici. Nu exista turneu mai important, acesta este varful nostru, cel mai inalt nivel. Am trei titluri de campion mondial si mi-ar placea sa castig cat mai multe. Nu vreau sa rostesc un numar, pentru ca ar fi prostesc din partea mea. Sunt multi jucatori infometati dupa acest trofeu, care abia asteapta sa il ridice deasupra capului. Hendry a castigat sapte trofee, Davis are sase, iar eu am abia jumatate din acest total, dar nu sunt nici tanar".

Carter, care a jucat prima sa finala de Campionat Mondial din cariera, s-a declarat dezamagit de evolutia sa: "Nu am jucat bine. Sunt dezamagit de prestatia mea, dar am fost si foarte obosit. Nu am avut timp sa ma refac dupa jocul cu Joe Perry, din semifinale. Poate anul viitor... intotdeauna exista anul viitor. Sunt in primii opt jucatori ai lumii, si anul viitor va fi mai usor pentru mine. Sa ajung in finala este o performanta mare pentru mine si voi reflecta cu placere asupra ei in urmatoarele saptamani".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.