Sport 6 Mai 2008 09:54
Presedintele executiv al lui Dinamo, Cristi Borcea, a declarat ca victoria elevilor lui Cornel Talnar in fata Stelei il face extrem de fericit, deoarece nu putea suporta ideea ca formatia din Ghencea ar fi putut lua titlul de campioana chiar in Stefan cel Mare.

"Mai mare fericire decat o victorie asupra Stelei nu exista. Nu puteam sa ii lasam sa ia titlul in Stefan cel Mare. Era o prea mare umilinta pentru noi ca Steaua sa ia campionatul chiar in casa noastra. Aceasta victorie este foarte importanta pentru noi, pentru viitorul lui Dinamo si a fost obtinuta de jucatori, dar si cu ajutorul suporterilor, iar acest succes este foarte important si pentru ei", a spus Borcea la finalul partidei.

Acesta a comentat incidentele dintre jucatori de la finalul partidei, dar si situatia lui Lobont. "E normal sa fie tensiune intre jucatori, ei daca ne bateau luau campionatul, noi nu voiam sa le dam aceasta satisfactie si de aici au aparut acele incidente. Astept un telefon de multumire de la Cluj. Nu cred ca Lobont va pleca. Vom vedea ce va fi dupa EURO, dar spun ca il vom vedea si la anul in poarta lui Dinamo", a mai afirmat acesta.

Vicepresedintele formatiei din Stefan cel Mare, Vasile Turcu, sustine ca Dinamo a demonstrat cu ocazia acestui meci ca este o campioana morala. "Sunt multumit pentru ca i-am facut pe suporteri fericiti si am aratat ca suntem o adevarat campioana morala. Oricum, nu putea sa castige Steaua campionatul in Stefan cel Mare. Eu am fost sigur de victorie si meritam si noi sa ne bucuram dupa acest sezon. Meciul asta a fost pentru noi unul de 24 de karate", a spus acesta, adaugand ca jucatorii vor fi rasplatiti cu 300.000 de euro pentru victoria impotriva Stelei.

Turcu a lamurit si contrele din ultimele zile pe care le-a avut cu Cristi Borcea: "Am ciocnit un pahar de sampanie la finalul meciului cu domnul Borcea pentru ca suntem colegi. Daca ne certam, e treaba noastra. Sper ca de acum incolo disputele sa aiba loc doar in bucataria proprie.

Cu ocazia acestui meci s-a dovedit ca jucatorii mei au caracter", a opinat omul de afaceri.

Actionarul dinamovist a acceptat sa vorbeasca si despre viitorul gruparii din Stefan cel Mare: "Indiferent de ce se va intampla, Rednic va ramane cel putin trei ani la Dinamo. Vorbeam acum si cu actionarii si ziceam ca, daca ramanea Rednic, luam campionatul. Eu am mai spus-o, cred ca l-am grabit atunci cand l-am indepartat de la Dinamo, iar in acest caz am si eu partea mea de vina. Relatiile dintre antrenor si jucatori se formeaza greu si e nevoie de un ciclu de doi-trei ani. Am vazut asta si in acest sezon, cand am schimbat mai multi antrenori, si nu ne-a mers bine".

Dinamo a castigat, duminica, scor 2-1, derby-ul cu Steaua, din cadrul etapei a 33-a a Ligii I, administrandu-i primul esec dupa 12 partide fara infrangere, iar CFR Cluj a revenit pe primul loc in clasament si are prima sansa la titlu cu o etapa inainte de finalul sezonului.

Astfel, cu o etapa inaintea finalului de campionat, lider este CFR Cluj, cu 73 de puncte, in timp ce Steaua se afla pe pozitia secunda, cu un punct mai putin. In ultima etapa, CFR va intalni Universitatea Cluj, in deplasare, iar Steaua va da piept cu Gloria Buzau, pe propriul teren.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.