Sport 5 Mai 2008 03:36
Tehnicianul Gloriei Bistrita a luat foc cand a aflat ca patronul Stelei le-a oferit jucatorilor sai prime pentru a incurca CFR-ul si a scos mai multi titulari din echipa.
”Daca vreunul dintre voi accepta banii Stelei, nu va mai lucra cu mine cat voi mai antrena eu la Bistrita! Noi jucam pentru noi, nu pentru altii, si nu intram in jocurile altora!”, le-a transmis Sabau elevilor sai in vestiar, inaintea partidei de la Cluj. Tehnicianul aflase ca Steaua, prin intermediari, promisese jucatorilor Gloriei Bistrita cate 40.000 de dolari pentru a incurca CFR-ul, pentru a trimite astfel titlul in Ghencea chiar inainte de derbiul din Stefan cel Mare. Cum insa Sabau isi suspecta o parte dintre jucatori ca se intelesesera cu Steaua, a decis sa ii lase pe banca la meciul din Gruia. Astfel, Bistrita, cu o echipa din care au lipsit cinci dintre titularii obisnuiti - Coroian, golgheterul echipei, Negrean, Dobre, Nalasi si Turcu -, nu a rezistat decat o repriza in fata clujenilor si a cedat in cea de-a doua, cand argentinianul Dubarbier a inscris singurul gol al partidei. Dupa victoria de sambata seara CFR-ul ramane o candidata ferma la titlu.

Cei care au intrat au fost motivati
La conferinta de presa de dupa partida, Sabau s-a ferit sa ofere prea multe amanunte legate de motivele pentru care a ales ca in partida cu CFR sa renunte la serviciile unora dintre jucatori, limitandu-se sa declare doar: ”Asa am vrut eu. Stiu ca unii antipatizeaza aceasta echipa si pe mine, dar eu ma gandesc doar sa-mi fac meseria cat mai corect, cat mai cinstit”. Tehnicianul a adaugat totodata ca si fotbalistii sai care au intrat pe teren au fost motivati sa invinga CFR-ul, dar nu din cauza unor prime oferite de alte cluburi. ”Ne-am descurcat destul de bine in prima repriza, dar dupa zece minute din cea de-a doua am cazut tactic si fizic si era o chestiune de timp pana sa luam gol. Jucatorii au reusit sa intre motivati, am avut cateva lovituri libere nefinalizate si cu mai multa atentie puteam sa luam un punct”, a spus Sabau.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.