Meciul Feyenoord - Ajax e unul pe care fortele de ordine il considera cu grad inalt de risc. Duminica, in incidentele care au precedat si care au urmat dupa derby-ul Olandei, o persoana a decedat, zeci de politisti si de fani au fost raniti si s-au operat 43 de arestari! intai a fost povestea celor 1.600 de oameni veniti de la Amsterdam sa-si sustina favoritii in doua garnituri de tren. Ei au fost opriti la 10 km de Rotterdam. Atunci au inceput lupte violente intre fani si fortele de ordine (foto). Dupa meci, evenimentele au escaladat. Pe langa trenurile cu fanii lui Ajax, blocate ore in sir, a trecut un Intercity plin-ochi cu sustinatori din tara ai lui Feyenoord. S-a lasat iar cu geamuri si capete sparte! Din cauza razboiului, traficul feroviar a fost paralizat. Nici un tren n-a avut verde sa plece spre sud din "Rotterdam Centraal".

S-au recomandat rute ocolitoare, prin Den Haag si Utrecht, incat drumurile au durat sapte ore in loc de una. Criza, fara precedent in Olanda, s-a rezolvat abia dupa meci. Haosul se rispise. Dar s-a gandit cineva ca urmeaza o probabila partida Feyenoord - Ajax in finala Cupei? E foarte probabil ca Federatia, cluburile si Politia sa ia decizia ca meciurile considerate de risc inalt in Olanda sa se dispute fara spectatori! Varianta a fost in premiera adusa in discutie duminica seara, la emisiunea Studio Voetbal de la postul NOS.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.