Sport 29 Aprilie 2008 03:23
Mani Gyenes a fost al 11-lea la moto, desi a fost penalizat 30 de minute, iar debutantul Gabi Nicolae a incheiat concursul auto, desi pe final a mers doar in vitezele a 2-a si a 5-a.

Al zecelea la general, americanul Roby Gordon a avut probleme in a-si trece Hummer-ul prin spatii inguste. Sursa: Reuters

Pregatit in doar doua luni, timp destul de scurt pentru gasirea traseelor si obtinerea autorizatiilor, Raliul Europei Centrale s-a incheiat in Ungaria la sase zile de la start, dupa ce in Romania si-a derulat cele mai solicitante etape. Pilotii au fost surprinsi de formatul si tipul cursei, un mix intre raliurile clasice si spiritul celebrelor curse off-road „Baja“ iberice.

Navigatia intre cunoscut si necunoscut a determinat o disputa pasionanta la sectiunea auto, suspansul insotindu-i pana la sosire pe pretendentii la victorie, Carlos Sainz (Volkswagen) si Stephane Peterhansel (Mitsubishi). Doar 18 secunde ii desparteau pe acestia inaintea ultimei speciale, dar francezul, Regele Desertului, a gresit la un moment dat traseul si a terminat la 121 de secunde in spatele spaniolului.
Tot in ultima etapa, cel mai bine clasat echipaj romanesc, Gabi Nicolae/Liviu Stan (Mitsubishi), care avea sa incheie concursul pe locul 30, a avut mari peripetii, trebuind sa ruleze 15 km doar in vitezele a 2-a si a 5-a din cauza ca li s-a spart cutia de viteze.

Anterior, in etapa a 5-a, la km 20 pe prima proba speciala le-a sarit roata din stanga fata intr-un viraj ac de par. Norocul echipajului Mitsubishi L200 a fost ca viteza de rulare nu era prea mare.
Ca si la ultimul Dakar adevarat, marele performer a fost motociclistul Emanuel Gyenes, care acum a terminat al 11-lea. Penalizat cu o jumatate de ora in etapa a 4-a din cauza ratarii unui punct de control de pe traseu (in aceeasi situatie s-au mai aflat 37 de motociclisti), Mani a recuperat 13 pozitii in ultimele doua zile de concurs.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.