Sport 29 Aprilie 2008 03:14
Blaturile, banii negri si coruptia au transformat Liga I la fotbal intr-o cursa infernala, in care Gigi Becali pare sa fi punctat decisiv tocmai inaintea Invierii.

Titlul celei mai disputate, dar si celei mai „blatuite“ editii din Liga I la fotbal din ultimii ani se va decide duminica, in Stefan cel Mare, unde Steaua are nevoie de o remiza cu Dinamo pentru a se incorona pentru a 24-a oara. Sambata, in Ajunul Pastelui, lucrurile aproape ca s-au lamurit, dupa ce Steaua a invins la Craiova cu 2-1, iar CFR Cluj, contracandidata sa, a obtinut doar o remiza alba la Mioveni.

E vorba de finalul unui sezon profund viciat, care va ramane in memoria microbistilor drept unul dintre cele mai murdare din fotbalul romanesc. Banii negri, santajul, adversarii si arbitrii cumparati, complicitatile cu conduca torii federatiei si ai ligii, toate aceste metode au transformat competit ia intr-o mocirla. Dupa un tur in care clujenii au apasat „butonul“ arbitrajelor, Steaua a revenit spectaculos in aceasta primavara, patronul Gigi Becali rasturnand balanta culiselor. Totul in numele banului: CFR si Steaua alearga dupa milioanele Ligii Campionilor.

Ajutorul arbitrului Meghesan
Adrian Porumboiu, patronul de la FC Vaslui, anticipa inca de luna trecuta ca finalul sezonului va fi unul in care fotbalul isi va vinde sufletul. „Eu am spus ca asta e campionatul Dracului. Cine ia titlul are legaturi cu Necuratul!“, e convins Porumboiu. Etapa a 32-a, disputata in Sambata Mare, a scos la iveala mocirla in care se scalda campionatul intern: arbitraje scandaloase, suporteri violenti, conduca tori care sfideaza bunul simt si fotbalisti care joaca dupa partiturile trasate pe bancnotele de euro.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.