La Baia Mare s-a dat startul in etapa romaneasca a Raliului Europei Centrale - Seria Dakar. 238 de echipaje concureaza pe un traseu lung de aproape 100 de kilometri si in care vor avea de trecut patru probe. Romania este reprezentata de 12 competitori, la trei din cele patru categorii de concurs.

Startul raliului Europei Centrale din Baia Mare s-a dat luni, la ora 8.30 din fata hotelului Mara, iar competitia va incepe efectiv din satul Mara, moment in care traficul rutier pe drumurile din zona montana va fi inchis. Spectatorii au la dispozitie insa locuri special amenajate de unde pot urmari competitia, respectiv in satul Mara, la Cabana Plesca, Blidari si statiunea Izvoare.

Punctele unde vor putea sta spectatorii au fost incercuite cu plasa si benzi de protectie Autoritatile judetene se asteapta la un mare numar de spectatori, mai ales ca si la Budapesta interesul manifestat pentru raliu a fost deosebit de mare. Pe intreg traseul se vor afla oamenii legii care vor asigura securitatea si ordinea publica.