Infrangerea dinamovistilor din derby-ul cu Steaua a reprezentat scanteia. Apoi, ca si cum atmosfera ar fi fost ticsita cu gaz de la buteliile lui Borcea, totul s-a inflamat. Atacurile la adresa lui Ioan Andone ale directorului executiv din Sos. Stefan cel Mare si ale vicepresedintelui Gigi Netoiu nu au fost decat un pretext si o prefata la ceea ce s-a intamplat in ziua meciului cu CFR Cluj. Borcea si-a manifestat adevaratele intentii, acelea de a deveni nr. 1 in viitoarea organigrama a clubului, atacandu-l pe presedintele Nicolae Badea. "Eu am luat pe piept toate atacurile impotriva lui Dinamo, pentru ca sunt mai tanar, insa, de fapt, Badea este raspunzator pentru multe dintre masurile 'nepopulare>> luate in ultimul timp", a spus Borcea.

El il invinuieste pe presedinte ca a fost total de acord cu vanzarile masive de jucatori si ca ia hotarari de unul singur, fara sa isi consulte colaboratorii din conducere. Izbucnirea era oarecum de asteptat, mai ales ca Badea nu s-a aliat "frontului" conducerii impotriva lui Ioan Andone. Si totusi, "ciocnirile" din aceste zile nu sunt decat simple polemici, in comparatie cu ce ne asteptam sa urmeze cu cat se apropie data transformarii lui Dinamo in Societate pe Actiuni.

Dinu a intrat si el in lupta

Nicolae Badea nu este singur in razboiul cu Borcea si Netoiu. Alaturi de presedinte sta Cornel Dinu, administratorul delegat al echipei, dar si om cu mare influenta la minister. Imediat dupa derby-ul cu Steaua, Dinu i-a luat peste picior pe cei doi "lupi tineri", declarand: "Spre deosebire de altii, eu am jucat fotbal...". Un nou "bombardament" al "Procurorului" asupra lui Borcea a avut loc inaintea partidei, de sambata seara, cu CFR Cluj. "Nu ma mai intrebati pe mine despre o eventuala rejucare a meciului cu FC National. Duceti-va la Borcea! Nu vedeti ca el traseaza, acum, linia clubului?", s-a exprimat Dinu, precizandu-si clar pozitia in acest nou razboi de la Dinamo.

Ramane de vazut in ce tabara se va situa antrenorul Ioan Andone. Desi, teoretic, ar trebui sa fie alaturi de Badea si Dinu, tehnicianul s-a aliat cu Borcea, in chestiunea rejucarii semifinalei de Cupa. Astfel, dupa ce directorul executiv a sustinut ca el nu va semna niciodata adresa catre FRF, in care Dinamo sa ceara oficial rejucarea, Andone a lasat sa se inteleaga faptul ca nu are de gand sa accepte initiativa lui Badea: "Cum sa se rejoace? Pai, daca se dovedeste ca Dinamo s-a inteles cu arbitrii, atunci da, accept! Altfel, nici vorba!". Cu toate acestea, Badea sustine ca l-a consultat pe antrenor, inainte de a da comunicatul de vineri.

Suporterii sunt cu Nicolae Badea

In ultimele partide, Dinamo a avut, pe teren propriu, o medie de 2.200 de spectatori, inregistrand un record negativ la acest capitol. Mai mult, principala preocupare a putinilor suporteri care au venit la stadion a fost aceea de a se razboi, prin intermediul bannerelor, cu Cristi Borcea. "Vrem sa bateti fara arbitri!", "Borcea, daca vrei sa ajuti Dinamo, du-te la Steaua" si "Borcea, uita-te, asta e galerie" sunt numai cateva din mesajele adresate de fani directorului executiv.

Astfel, atmosfera devine greu de suportat de catre echipa, care a simtit "pe pielea ei" ce sentimente ii incearca pe fotbalistii de la FC National sau Sportul Studentesc, atunci cand joaca acasa. "Este inadmisibil ca o campioana sa joace fara spectatori! As fi de acord chiar ca partidele sa se joace cu portile deschise, dar tribunele sa fie din nou pline. Avem suporteri la televizor si pe Internet. Nu se poate asa!", a spus Ioan Andone, care a ramas impietrit cand a vazut cum paraseau spectatorii stadionul in 53’ al meciului cu CFR, desi scorul era deja 2-0 pentru "alb-rosii"!

Dosare penale pentru indisciplinati

Jandarmii din cadrul Brigazii Speciale de Interventie "Vlad Tepes" au aplicat 13 sanctiuni la partida Dinamo - CFR Cluj suporterilor dinamovisti care nu au respectat masurile de ordine publica impuse in stadion, unora dintre acestia urmand sa li se intocmeasca dosare penale. Fortele de ordine au aplicat sanctiunile respective in baza unei hotarari de guvern privind prevenirea actelor de violenta, s-a aratat, ieri, intr-un comunicat al Jandarmeriei.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.