Baietii lui Dan Grecu s-au antrenat pentru finalele pe aparate intr-o discoteca din Ploiesti. Daca Dan Potra, Razvan Selariu si Daniel Popescu au preferat sa-si petreaca noaptea jonglind cu pahare de gin tonic, Marian Dragulescu si-a etalat talentul si pe ringul de dans. Dupa ce a schimbat vreo patru partenere, provocind lacrimi printre admiratoare, campionul la sarituri a ales sa faca o tsukahara pina in bratele unei majorete de la echipa de baschet ASESOFT.

Lipsiti de concurenti pe masura, romanii au dominat categoric Internationalele de gimnastica. Elevii lui Grecu si-au permis chiar sa se relaxeze la discoteca, printre majorete si pahare cu gin.

Participarea extrem de scazuta, atit numeric cit si valoric, a sportivilor din Rusia, China, Franta sau Spania le-a permis gimnastilor romani sa domine categoric intrecerile de la individual compus din cadrul Campionatelor Internationale de gimnastica de la Ploiesti. La feminin, Floarea Leonida - singura gimnasta din lotul lui Octavian Belu care a lucrat la toate cele patru aparate - si-a adjudecat titlul absolut, cu 37,275 puncte. Ea a fost urmata pe podium de rusoaica Alena Zmeu (36,200) si chinezoaica Wang Tianjiao (34,250). Tripla campioana olimpica de la Atena, Catalina Ponor, a evoluat la Ploiesti doar la birna (9,675) si sol (9,45), in timp ce Dana Sofronie, operata recent de apendicita, a lucrat doar la paralele.

Sofronie a evoluat cu palmele pline de rani

Desi a concurat cu palmele singerinde, Sofronie a reusit un exercitiu bun pentru care a primit nota 9,55. "A fost o participare simbolica. Evolutia de la Ploiesti o consider un mic pas pe drumul posibilei reveniri", a declarat antrenorul Octavian Belu. Baietii au evoluat dupa noul cod de punctaj in absenta vedetelor Marius Urzica si Marian Dragulescu - gimnasti care au evoluat doar la trei, respectiv doua aparate, titlul de campion international al Romaniei i-a revenit lui Razvan Selariu.

Cu 53,830 puncte, Selariu l-a invins pe "veteranul" Ioan Suciu (53, 625), favoritul lui Belu. Pe treapta a treia a podiumului a urcat francezul Gaetan Dupont (52,400), sportiv care a condus in clasament pina la rotatia a patra. Desi nu au contat in lupta pentru medaliile de la individual compus, Dragulescu si Urzica au primit cea mai mare nota din concurs, 9,80, la aparatele la care sint favoriti: sarituri, respectiv cal cu minere. "Baietii au mers bine pentru aceasta etapa. Dragulescu si-a atins obiectivul, iar Selariu se anunta un gimnast complet", a declarat presedintele FRG, Nicolae Vieru.

"Marocanul" a frint inimi in discoteca

Chiar daca intrecerile nu se terminasera inca, gimnastii antrenati de Dan Grecu au decis, vineri seara, sa sarbatoreasca rezultatele din intrecerea de la individual compus in discoteca. Profitind si de faptul ca a doua zi aveau pauza, fetele urmind sa-si dispute titlul international absolut, componentii lotului olimpic masculin, cu exceptia lui Marius Urzica si a lui Ioan Suciu, au luat cu asalt clubul L Opera. Daca Dan Potra, Razvan Selariu sau Daniel Popescu au preferat sa-si petreaca noaptea in compania citorva pahare de gin tonic, Marian Dragulescu si-a etalat talentul si in ringul de dans. Si nu singur. Pe parcursul celor cinci ore petrecute in club, Marocanul, care a devenit tata in urma cu citeva luni, a schimbat vreo patru partenere. Ba chiar una dintre fetele care i-au acaparat atentia gimnastului a izbucnit in lacrimi cind a vazut cit de usor a fost inlocuita in "bratele" acestuia de una dintre animatoarele clubului, majoreta la echipa de baschet Asesoft Ploiesti.

Vieru, nelipsit de la Internationale

Nicolae Vieru nu a lipsit la nici una dintre cele 48 de editii ale Campionatelor Internationale de gimnastica de la Ploiesti. "La prima editie a Internationalelor, am participat ca student. Am carat aparatele in sala", a povestit Vieru. Aceasta ar putea fi ultima editie organizata la Ploiesti, dupa ce oficialii de la echipa de baschet Asesoft au facut scandal dupa ce au fost nevoiti sa evolueze intr-o sala improprie.

13 medalii la aparate

Romania a obtinut, duminica, 13 medalii la finalele pe aparate. Baietii au reusit sa cucereasca medalii de aur la cal si paralele prin Marius Urzica, la sarituri prin Marian Dragulescu si la bara prin Razvan Selariu, care a mai obtinut si o medalie de argint la inele. Alte doua medalii de bronz au fost cistigate de Marian Dragulescu la sol si de Alin Jivan la inele. Din pacate, Ioan Suciu a ratat duminica exercitiile la bara si la cal. Fetele au reusit sa-si adjudece sase medalii, trei de aur, doua de argint si una de bronz, cu toate ca au evoluat doar la trei aparate. Catalina Ponor, desi inca are mici probleme la coloana vertebrala, a reusit sa cistige aurul la birna si sol. O alta medalie de aur a fost obtinuta de Floarea Leonida la paralele, ea adaugindu-si aceasta medalie la cea de aur cistigata in concursul individual compus de simbata. Leonida a mai obtinut o medalie de argint la sol si o alta de bronz la birna. Este de apreciat si argintul Danielei Sofronie la paralele.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.