Jucatori reprezentativi ai echipei Indiei sunt Leander Paes (34 de ani, 24 ATP la dublu) si Mahesh Bhupathi (33 de ani, 13 ATP la dublu).

Romania si India s-au mai intalnit de trei ori pana acum. Prima partida a avut loc in 1922, in Marea Britanie, scor 5-0 in favoarea Indiei. In 1969 si 1971, Romania s-a impus in fata asiaticilor, scor 4-0, respectiv 4-1.
Romania joaca barajul pentru Grupa Mondiala dupa ce in luna februarie a fost invinsa de Franta, la Sibiu, scor 5-0.

Echipa Romaniei de Cupa Davis a jucat trei finale ale acestei competitii (1969, 1971, 1972), in toate intalnind echipa Statelor Unite. Doar echipele Romaniei, Argentinei si Indiei au jucat mai mult de o finala de Cupa Davis si nu au castigat competitia.

Celelalte partide din barajul pentru Grupa Mondiala a Cupei Davis:
Australia-Chile; Austria-Marea Britanie; Belgia-Elvetia; Croatia-Brazilia; Israel-Peru; Coreea de Sud-Olanda; Slovacia-Serbia.

La data de 9 februarie 1900, Salatiera de argint, cunoscuta in prezent sub denumirea de Cupa Davis, era oferita pentru prima data ca premiu, cand studentul american Dwight Filley Davis i-a provocat pe jucatorii britanici de tenis sa traverseze Atlanticul si sa concureze impotriva echipei sale de la Universitatea Harvard. Meciul a fost castigat de americani cu scorul de 3-0.