Sport 16 Aprilie 2008 02:12
Scene de cosmar s-au petrecut luni noapte, in jurul orei 23:20, intr-un tramvai 41, la statia Cringasi. Circa 100 de calatori, cei mai multi intorcindu-se de la meciul Steaua - U Cluj 4-0, s-au trezit atacati de o banda inarmata cu bite si cu lanturi.

Conform unora, astfel de incidente nu se petrec pentru prima oara. De cele mai multe ori, astfel de huligani apar dupa meciurile Stelei, ei incercind sa-i atace pe fanii ros-al­bastrilor. Cu toate acestea, nicioda­ta nu s-au luat masuri de suprave­ghere a zonei. De precizat ca tramvaiul 41 este considerat “metroul usor” si ca in metrourile subterane se afla in permanenta agenti de paza.

POVESTEA. Printre victimele de luni noapte s-au numarat Florin Ghencea, crainicul stadionului Stea­ua, si Ion Leonda, cetatean mol­dovean, fotbalist la Zimbru Chisinau. Povesteste Ghencea: “De patru ani de zile fac drumul asta. De la stadion la Cringasi, de unde iau metroul spre gara si de acolo la Ploiesti. Acum, cind tramvaiul a oprit in sta­tie, pe usa din spate au urcat cam 20 de indivizi care aveau bite si lanturi. Altii s-au pus in fata tramvaiului ca acesta sa nu plece din statie, sa aiba ei timp sa coboare! Au inceput sa-i loveasca in primul rind pe cei cu in­semnele Stelei, care aveau sepci sau fulare cu Steaua. Erau foarte bine organizati. Trei dintre ei tot strigau: «Dati in toti!». Nu este prima oara cind se intimpla asa ceva si nu se ia nici o masura. Ora era 23:20, iar in tramvai cam 100 de persoane, care veneau de la meci. Eu, impreuna cu fotbalistul de la Chisinau, venit sa dea niste probe de joc, eram in costume si ne-am ales doar cu cite o bita pe spate. Aratam ca niste in­telectuali si n-am stirnit mare interes. Dar i-au lovit pe toti, indife­rent ca erau copii, femei sau batrini. Am apucat sa fugim si sa luam un taxi spre gara. Altii care au fugit spre metrou s-au trezit ca sint acolo asteptati de alti membri ai bandei”.
Florin Ghencea a spus ca va face plingere la politie. “Spun ca nu stiu nimic? De unde sa stie daca nu era nimeni in zona? Din tramvai am vazut doar echipajele care escortau autocarele de suporteri ale Universitatii Cluj. Vatmanul nu recunoaste, probabil de teama. Eu nu ma las. Nu o sa tac. Voi face plingere! Nu se poate asa ceva! Nu exista protectie pe strada, poti ajunge la spital fara nici o vina. Daca mi se vor pune la dispozitie fotografii, as putea sa identific macar patru din ei. Cel care parea conducatorul bandei era in blugi, avea pulover negru, geaca maro, inaltime 1,83-1,84. Altul purta un trening albastru, era grasut, brunet, cam 1,80”.

FARA FOTO. Cu toate acestea, Florin Ghencea ne-a rugat sa nu-i reproducem fotografia in ziar, temindu-se sa nu devina ulterior o tinta a fanilor de la alte echipe, in special a celor giulesteni. Un eveniment similar s-a petrecut acum citiva ani cand Gabi Safta, crainicul de atunci al stadionului Steaua, a fost atacat de citiva suporteri rapidisti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.