Turneul de la Atena este ultimul la care se mai dau "bilete" pentru Jocurile Olimpice, in competitiile de box. Din pacate, pana acum Romania a reusit sa cucereasca un singur loc printre pugilistii care participa la Olimpiada, prin Ionut Gheorghe. Sa speram insa ca cei trei care vor lupta azi cu calificarea pe masa vor reusi sa urce numarul delegatiei noastre cat mai sus!

In meciurile din sferturi, disputate ieri, romanii au invins foarte greu. La ±91 de kilograme, Cristian Ciocan l-a invins, la puncte, cu scorul de 14-10, pe germanul Erkan Teper si va boxa in semifinale cu englezul David Price, care l-a eliminat, in sferturi, pe sarbul Alen Beganovici. La categoria 60 kg, Georgian Popescu l-a invins tot la puncte, in sferturi, pe azerul Romal Amanov si va lupta in semifinale cu Krzysztof Szot (Polonia). In sfarsit, Petrisor Gananau s-a calificat in semifinale la categoria 91 kg, dupa ce l-a invins, la puncte, scor 14-10, pe ungurul Jozsef Darmos si va boxa cu Ilias Pavlidis (Grecia).
"Baietii au adversari abordabili in semifinale. Toti trei se pot califica in finala. Acum depinde doar de ei cat de mult isi doresc sa ajunga la Jocurile Olimpice. Gananau va avea mult de furca, pentru ca boxeaza cu reprezentantul tarii-gazda si toti de aici vor trage pentru el", a declarat antrenorul Ilie Captari, care insoteste delegatia Romaniei la turneul de la Atena.

Cel de-al patrulea pugilist roman ajuns pana in sferturile de finala ale turneului de la Atena, Vasile Sandu, a ratat calificarea in semifinalele categoriei 57 kg, fiind invins la puncte, scor 19-9, de englezul Stephen Smith. Ceilalti patru romani care au participat la turneul de la Atena (Daniel Enache – 54 kg, Bogdan Juratoni – 69 kg, Radu Zarif – 75 kg, Constantin Bejenaru – 81 kg) au parasit competitia in preliminarii.