Atacantul Marius Niculae a marcat un gol in minutul 40 al meciului pe care echipa Sporting Lisabona l-a castigat, cu 4-1, in fata formatiei Newcastle United, rezultat in urma caruia gruparea portugheza s-a calificat in semifinalele Cupei UEFA. Marius Niculae, care a fost titular, a inscris pentru Sporting in minutul 40.

Cotidianul "Record" l-a notat pe Marius Niculae cu trei stele in urma evolutiei sale. "Cum este un jucator mai putin mobil, Marius Niculae a avut mari dificultati in mijlocul apararii engleze. El si-a demonstrat instinctul de ucigas, inscriind pentru 1-1 dupa o pasa a lui Moutinho. In repriza a doua, Niculae si-a pierdut din prospetime", noteaza "Record".

Publicatia "O Jogo" l-a notat pe Niculae cu 7. "Marius Niculae nu mai marcase in cupele europene din meciul cu AC Milan, in sezonul 2001/02. Dupa trei sezoane, el a reusit sa marcheze din nou si a participat direct si la al doilea gol", scrie "O Jogo". Cotidianul subliniaza ca atacantul roman a pus capat cosmarului lui Sporting Lisabona prin golul egalizator din minutul 40.
Aceeasi nota, 7, a primit-o Niculae si din partea publicatiei "A Bola", care i-a notat cu 8 pe jucatorii Joao Moutinho si Douala.

La conferinta de presa de dupa meci, antrenorul lui Sporting, Jose Peseiro, si-a laudat jucatorii si a multumit publicului pentru sprijin. "Am facut un joc bun, contra unei echipe puternice. Am spus mereu ca putem trece mai departe, chiar daca am luat gol. In repriza a doua jucatorii au fost senzationali. Am obtinut o victorie fundamentala pentru Sporting si pentru fotbalul portughez".

Pentru antrenorul echipei Newcastle, Graeme Souness, Sporting este favorita la castigarea Cupei UEFA. "Dupa acest meci, este clar: Sporting este favorita. Puteti sa-i dati Cupa UEFA, mai ales ca va trece de semifinale si finala se va juca pe acest stadion. Pentru noi a fost o mare deceptie. Sporting a evoluat foarte bine, mai ales in repriza secunda", a spus Souness.

In semifinale se vor intalni formatiile AZ '67 Alkmaar si Sporting Lisabona, respectiv FC Parma si TSKA Moscova. Semifinalele vor avea loc pe 28 aprilie - turul si 5 mai - returul. Finala Cupei UEFA va avea loc pe 18 mai, pe stadionul Jose Alvalade din Lisabona, arena ce apartine clubului Sporting.

Cupa UEFA - sferturi retur

Sporting Lisabona - Newcastle 4-1 (in tur 0-1)
Niculae '40, Sa Pinto '72, Beto '78, Rochemback '90 / Dyer '20

AZ'67 Alkmaar - Villarreal 1-1 (in tur 2-1)
Perez '8 / Figueroa '72

AJ Auxerre - TSKA Moscova 2-0 (in tur 0-4)
Lachuer '9, Kalou '79,

Parma - Austria Viena 0-0 (in tur 1-1)


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.