Sport 8 Aprilie 2008 03:05
La sfarsitul turului Ligii I, deci al primelor 17 etape, CFR Cluj avea o diferenta de 11 puncte fata de Steaua: 43 pentru ardeleni, 32 pentru bucuresteni. Incredibil, Steaua a recuperat 11 puncte in 10 etape si, cu 7 runde inaintea finalului, vrea sa dea asaltul decisiv nu numai pentru titlu, ci si pentru a se distanta la mai mult de 3 puncte pentru a nu se spune ca devin campioni gratie victoriei de la masa verde inregistrata cu Rapid!

Etapa a 27-a a fost una nebuna in fruntea clasamentului. Neasteptat, liderul neinvins pana acum acasa, CFR Cluj, a pierdut in fata unei echipe de pluton, Pandurii, chiar in Gruia, in timp ce Steaua, care statea la panda, a castigat acasa si a egalat formatia lui Andone in fruntea clasamentului. Deocamdata, CFR e pe primul loc datorita golaverajului, dar daca egalitatea se mentine pana la finalul sezonului, campioana va iesi Steaua pentru ca dupa cele 34 de runde criteriul de departajare nu mai este golaverajul, ci meciurile directe!

Vor sa ramana "conectati"
Mirel Radoi, spune ca jucatorii din Ghencea nu trebuie "sa se culce pe o ureche". "A fost un cadou frumos si pentru noi, si pentru Lacatus, si pentru Habibou. Mai sunt etape de disputat si nu trebuie sa ne culcam pe o ureche. Steaua si CFR se lupta pentru titlu, dar e bine ca suntem la 10 puncte de locul 3. Dupa meciul de la Iasi nu ma gandeam ca vom recupera 11 puncte atat de repede, dar sunt bucuros ca am reusit si acum trebuie sa jucam din ce in ce mai bine", a spus Radoi, care a precizat ca nu crede intr-o coalitie anti-Steaua. "Declaratiile contracandidatelor noastre cum ca lupta doar pentru locul trei, sunt ca sa ne adoarma, dar cum sa nu lupti? Nu cred intr-o coalitie anti-Steaua si chiar daca ar fi asa nu vad de ce ne-ar deranja. Noi trebuie sa ne vedem de treaba noastra, sa castigam noi", a mentionat fotbalistul, care crede ca Rapid va juca in UEFA.
Habib Habibou a iesit de la vestiar cu o sticla de sampanie in mana. "Colegii m-au felicitat de ziua mea. Acum merg acasa sa sarbatoresc cu apropiatii pentru ca mama va veni abia peste o saptamana", a declarat Habibou. Fotbalistul considera ca Stelei nu ii va fi usor in continuare. "Dupa cum vedeti Steaua castiga, CFR pierde si asta e bine pentru noi. Oricum, nu ne va fi usor in continuare, sper sa castigam campionatul, dar pentru mine important este sa muncesc si sa indeplinim obiectivul. Iubesc suporterii, pentru ei muncesc, dar ei conteaza pentru mine", a spus Habibou.

Andone: "Nu mai avem voie sa facem pasi gresiti"
La Cluj, antrenorul Ioan Andone a declarat, dupa infrangerea din meciul cu Pandurii, ca CFR nu mai are voie sa faca pasi gresiti si a precizat ca jucatorii clujeni merita felicitari pentru modul in care au jucat in inferioritate numerica. "A fost o zi cu ghinion pentru noi, o prima repriza foarte proasta. Am jucat mai bine in 10 decat am facut-o in 11. Nu mai avem voie sa facem pasi gresiti, daca luam 6 puncte din meciurile cu Urziceni si Rapid, ramanem in cursa. Consider ca titlul se joaca si daca facem 21 de puncte pana la final, suntem campioni", a spus Andone, care a precizat ca CFR a primit prea multe goluri din faze fixe in acest retur.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.