Sport 3 Aprilie 2008 04:58
Sferturile de finala din cupa UEFA se anunta foarte tari, doar doua din cele opt echipe ramase in cursa, Getafe si Zenit, neavand in palmares castigarea unei cupe europene. Aceste doua echipe vor juca impotriva celor din Germania, rusii la Leverkusen cu Bayer, spaniolii la Mnchen cu principala favorita la castigarea trofeului, Bayern. Asadar, misiune mai grea pentru echipa lui Contra, dar nu trebuie uitat ca in turul precedent spaniolii au eliminat destul de usor Benfica Lisabona.

Anglia lupta pentru castigarea trofeului, in Cupa UEFA singura echipa britanica ramasa in cursa este Glasgow Rangers. Scotienii au luat o optiune serioasa pentru titlu prin victoria in fata rivalilor de la Celtic si acum se pot concentra mai mult pe competitia europeana, asa ca au prima sansa in fata portughezilor de la Sporting Lisabona, care nu stralucesc nici in campionatul intern, fiind pe locul patru, la patru puncte de podium.

La Florenta se intalnesc echipele care au scos din cursa in turul precedent, dupa executarea penalty-urilor, team-urile englezesti: Fiorentina pe Everton si PSV Eindhoven pe Tottenhan. O absenta destul de importanta in echipa lui Prandelli, fundasul Alessandro Gamberini, dar coechipierii lui Mutu trebuie sa puna accentul in aceasta partida pe atac, pentru ca olandezii au o aparare destul de usor de depasit.
Mutu si Contra spera ca meciurile din aceasta seara sa reprezinte doar primul pas spre meciul lor direct, cu mentiunea ca Fiorentina si Getafe se pot intalni doar in… finala!

Manchester United, mai "italiana" decat AS Roma
In Liga Campionilor, favoritele au castigat in prima mansa a sferturilor de finala. Pe Olimpico, AS Roma a simtit din plin lipsa lui Totti, atacurile romanistilor fiind lipsite de incisivitate. De acest lucru a profitat Manchester United, care a facut un joc de asteptare in care s-a bazat pe arma contraatacului. Aceasta tactica a lui Fergusson a dat roade, victoria elevilor sai – 2-0, goluri: Cristiano Ronaldo, cu o frumoasa lovitura cu capul, si Rooney, la o respingere gresita a lui Doni – putand fi chiar mai concludenta. Italienii au jucat ceva mai bine la inceputul reprizei secunde, atunci cand au ratat cateva bune ocazii de a marca prin Vucinic si Panucci, dar golul doi primit le-a stins aproape total elanul. Dupa meci, Luciano Spalletti nu era foarte suparat: "Baietii mei au jucat ceea ce trebuia. Rezultatul spune ca adversarii nostri sunt cu o clasa peste noi, dar nu este asa. Manchester United este cea mai «italiana» echipa din cate am vazut pana acum".


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.