Sport 2 Aprilie 2008 05:16
Loturile feminine de gimnastica, atat cel de senioare, cat si cel de junioare, se pregatesc de patru zile in Franta, la Clermont-Ferrand, localitatea unde, de maine pana la finele acestei saptamani, vor avea loc Campionatele Europene pe echipe si la individual pe aparate.
Singurele probleme intampinate de sportivele noastre au fost legate de transport, dar la acest capitol au suferit toate delegatiile celor 34 de tari inscrise la competitie. "Pregatirea decurge normal si nu ne-am confruntat cu nici un fel de incidente nedorite majore. Aparatele sunt moderne, sala este buna, iar astazi (n.r. – ieri) senioarele vor efectua primul antrenament oficial pe podiumul de concurs. Este adevarat ca am avut mici probleme cu transportul de la hotel la sala, ca toata lumea de altfel, pentru ca organizatorii au adus autobuze din vecinatate ai caror soferi nu stiau bine traseele, dar orasul este mic si pana la urma totul s-a rezolvat", ne-a spus ieri Anca Grigoras, directorul tehnic al sectiei feminine din cadrul Federetiei Romane de Gimnastica, acesta insotind delegatia in Franta.


Din componenta team-ului nostru de senioare (argint la CE de la Volos din 2006) fac parte Sandra Izbasa, Steliana Nistor, Cerasela Patrascu, Gabriela Dragoi si Anamaria Tamirjan, dar, potrivit regulamentului competitiei, in concursul pe echipe la fiecare aparat vor evolua cate trei gimnaste. Toate cele trei note vor intra in calculul punctajului final, iar sportivele care vor evolua la cele patru aparate vor fi desemnate de conducerea tehnica a lotului in functie de strategia adoptata.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.