Sport 1 Aprilie 2008 03:23
De ieri, FC Vaslui nu mai este condusa de antrenorul Dorinel Munteanu, care a cedat presiunilor venite din partea patronului Adrian Porumboiu si a acceptat sa isi rezilieze intelegerea cu echipa moldoveana, desi mai avea doi ani si jumatate de contract!

"Nu mai antrenez Vasluiul. Nu as fi vrut sa ma despart de acest club, dar am un presedinte si... asta e. Echipa nu a facut un joc bun cu Steaua, dar nu suspectez nici un jucator. Am fost si voi fi mereu curat in astfel de situatii. Nu stiu daca voi mai antrena in Liga 1."
Dorinel Munteanu

De aproape 24 de ore, Porumboiu nu facea altceva decat sa il acuze pe Dorinel Munteanu nu numai pentru incapacitatea sa de a pregati si a castiga meciul cu Steaua (pierdut duminica cu 0-1), ci, mult mai grav, de a fi "facut jocurile" pentru ca Vasluiul sa piarda! Adrian Porumboiu era si ieri dimineata extrem de suparat pe echipa si antrenor. "El nu va mai antrena echipa Vasluiului. De comun acord s-a reziliat contractul. El mi-a promis ca va bate Steaua. Nu a facut-o, mai mult, echipa a fost modesta rau. E clar pentru mine ca Munteanu nu a fost corect la acest meci. Nu m-am linistit deloc dupa ce s-a intamplat. Am avut o discutie privata cu el si i-a spus totul impresarului sau, care este membru in partidul lui Gigi Becali. Asa ceva e inacceptabil. Indiferent de ce se va intampla, nu voi reveni asupra deciziei", a spus Porumboiu. El a adaugat ca impresarul lui Dorinel Munteanu l-a avertizat dupa meciul cu Timisoara ca nu va mai castiga nici un joc. Porumboiu a adaugat ca sunt jucatori la Vaslui impresariati de acest manager si ca a discutat cu Munteanu despre acest aspect. Porumboiu a adaugat ca fiecare jucator al Vasluiului ar fi avut o prima de 17.000 de dolari pentru un succes cu Steaua, in timp ce Munteanu ar fi fost recompensat cu 75.000 de dolari in cazul unei victorii: "Nu le voi da amenzi pentru ca au pierdut, dar unii dintre ei nu vor mai vedea echipa".

Fostul arbitru FIFA a subliniat ca partida de duminica a fost "a doua mahnire" pe care o traieste de la implicarea la FC Vaslui si nu crede ca este intamplator ca se repeta tot la un meci cu Steaua, dupa ce in urma cu doua sezoane ros-albastrii au castigat campionatul dupa o victorie in ultima etapa la Vaslui, cu scorul de 4-0, coroborata cu un esec al Rapidului la Petrosani. "Este a doua mahnire pe care o am de cand am investit in fotbal si, deloc intamplator, tot cu Steaua. Dar o sa aflam adevarul peste vreun an de zile, cum o sa aflam si cu bricheta, cum s-a aflat si adevarul de la meciul dintre CFR si Dinamo, cand Becali a spus ca le-a dat un milion de euro celor de la Dinamo. Nu ramane nimic inmormantat", a spus Porumboiu.

Munteanu se apara
Dorinel Munteanu s-a declarat mahnit de acuzatiile lansate de fostul arbitru FIFA la adresa sa si a jucatorilor dupa meciul cu Steaua, scor 0-1. "Eu am crezut ca toate lucrurile se spala in familie, daca intr-adevar suntem o echipa. Trebuia sa ne priveasca personal lucrurile care ar fi fost de discutat. Intr-adevar, a fost un joc slab, dar nici vorba de blat. Suspiciunile si teama de a fi fost sunt la orice pas. Nu e frumos si normal ceea ce se intampla. Este foarte greu sa acuzi un om care a facut foarte multe pentru Vaslui. Sunt lucruri neacceptabile pentru mine. Raman fara cuvinte cand primesc asemenea acuze", a declarat Munteanu.

"Pentru mine obiectivul a fost locul 2. Mai sunt putine sanse de a realiza acest obiectiv, tinand cont de etapele ramase de disputat. Am convenit cu conducerea clubului, de comun acord, rezilierea contractului meu. Sper ca la final Dinamo sa se califice intr-o cupa europeana."
Gigi Multescu

Prima infrangere din acest an a dinamovistilor, suferita in seara inaugurarii noii tabele de marcaj, a incins atmosfera in "Groapa". Gigi Multescu s-a aratat destul de afectat de esecul in fata liderului CFR Cluj (1-2), anuntandu-i pe sefii "cainilor", ieri dupa ora pranzului, ca demisioneaza. "Pentru mine obiectivul a fost locul 2. Mai sunt putine sanse de a realiza acest obiectiv, tinand cont de etapele ramase de disputat pana la finalul campionatului. Am convenit cu conducerea clubului, de comun acord, rezilierea contractului. Sper ca Dinamo sa se califice intr-o cupa europeana", a precizat Gigi Multescu intr-un comunicat publicat pe site-ul oficial al clubului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.