Alaturi de Victor Becali, selectionerul a cumparat patru apartamente care mai fusesera vindute si altor firme sau persoane fizice. Pentru recuperarea prejudiciului, s-a apelat la instanta, dar procesul treneaza de sapte ani.

Selectionerul Victor Piturca si impresarul Victor Becali nu-si vorbesc de citiva ani, dar sint legati de trecut prin interese comune. Cei doi au fost pacaliti de omul de afaceri Stefan Ababei, care le-a vindut apartamente intr-un imobil construit in zona Arcului de Triumf, pe care mai incasase bani, prin vinzari succesive, si de la alte firme sau persoane fizice. Pentru recuperarea prejudiciului, respectiv a celor patru apartamente, s-a ajuns in instanta, procesul aflindu-se momentan pe rol la Tribunalul Bucuresti. Ababei este acuzat de inselaciune in conventii.

Proces rejudecat

Procesul treneaza din 1998 si a mai trecut o data prin toate instantele, Stefan Ababei fiind condamnat, in 2001, la 15 ani de inchisoare pentru escrocherie. In urma recursului facut la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pe baza unor vicii de procedura, s-a decis rejudecarea cauzei. Victor Piturca a declarat ca nu a avut nici o problema in momentul incheierii contractelor de vinzare-cumparare cu inculpatul si ca dificultatile s-au ivit atunci cind a vrut sa intre in posesia imobilelor.

Selectionerul a confirmat ca apartamentele erau ocupate de diverse firme si de o persoana fizica. De asemenea, acesta a precizat ca doua dintre imobile au fost eliberate intre timp. "Nu am mandat sa declar nimic referitor la acest caz. Sint avocat si trebuie sa respect decizia clientilor mei. Povestea este veche, din punctul meu de vedere lucrurile sint clare, sa speram ca instanta va face dreptate", ne-a declarat ieri Gabriel Manu, avocatul care ii reprezinta pe Becali si Piturca. De partea cealalta, avocatul lui Stefan Ababei, Voicu Zdrenghea, a spus despre clientul sau ca este acuzat de vinzarea de doua ori a imobilelor catre diferiti cumparatori. In opinia sa, in cazul primei serii de cumparatori, printre care se numara si Victor Becali si Victor Piturca, nu poate fi vorba despre inselaciune. In schimb, aceasta infractiune ar putea exista in cazul celei de-a doua serii de firme care au achizitionat imobile de la omul de afaceri Ababei.

Piturca, un afacerist neinspirat

Selectionerul nu se afla la prima asociere paguboasa cu fratii sau verii Becali. Piturca a avut actiuni la barul Melody din Bucuresti, pe care se pare ca le-a cedat ulterior lui Nicu Gheara. Conform datelor de la Registrul Comertului, fostul antrenor al Stelei mai figureaza cu 25% din afacere, dar ultima actualizare dateaza din 1998. Piturca si-a investit si salariul de antrenor, circa 400.000 de dolari, in actiuni la FC Steaua, societate patronata de Gigi Becali. In schimbul sumei investite, Piturca a primit 4% dintre actiuni la aceasta societate comerciala sportiva, pentru care nu va primi niciodata dividende. De altfel, dupa ce a fost dat afara din Ghencea, Piturca a incercat, fara succes, sa isi recupereze banii, mai ales ca se afla in conflict de interese din cauza contractului cu FRF.

"Nu merita sa faci puscarie pentru o casa"

Conform declaratiilor lui Victor Piturca, doua dintre apartamente au fost achizitionate impreuna cu Victor Becali. "Dreptatea este clar de partea noastra, pentru ca noi am fost primii cumparatori. La vremea respectiva, am crezut ca facem o afacere buna achizitionind mai multe apartamente. In momentul intrarii in posesie, au intervenit problemele, pentru ca tot veneau diverse persoane care isi arogau dreptul de proprietate. In viata, mai trebuie insa sa mai si pierzi. Nu cred ca este cazul sa ajunga un om la puscarie pentru un apartament", a declarat ieri Victor Becali. Impresarul a adaugat ca nu i-a dat niciodata lui Stefan Ababei bani cu imprumut, ci doar i-a achitat pretul imobilelor.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.