Brigada Speciala a Jandarmeriei Romane a amanat, miercuri seara, accesul suporterilor pe stadionul Ghencea, dupa ce a descoperit un adevarat arsenal de obiecte interzise. Pe langa 132 de petarde confectionate artizanal, aici s-au mai gasit trei cutite, un topor si cateva bate de baseball. Din cercetarile la fata locului s-a stabilit ca obiectele interzise se aflau atat in zona unde urmau sa intre suporterii echipei gazda, cat si in cea care le-ar fi revenit fanilor Rapidului.

Obiectele erau ingropate la marginea gardurilor si la radacina unor copaci din interiorul stadionului. Surse din cadrul Jandarmeriei sustin ca acestea ar fi fost ingropate cu o zi inainte, de catre persoane necunoscute. Pe langa descoperirea din stadion au mai fost identificate si 43 de persoane care au incercat sa forteze accesul cu lanturi si torte ce urmau sa fie aruncate in teren. Acestea au fost confiscate, iar posesorii lor amendati conform legii, cumulul sanctiunilor depasind 75 milioane de lei. Nici bannerele cu caracter obscen nu au fost lasate in incinta stadionului.

Cat priveste obiectele ascunse cu o zi inainte, jandarmii sustin ca asemenea actiuni nu pot fi preintampinate decat printr-o colaborare cu conducerile cluburilor. Atat timp cat in zilele fara meciuri stadioanele nu sunt pazite, acest flagel nu va putea fi oprit.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.